NRK i Tromsø har fått nytt TV-studio og ny grafikk. Nå skal de også teste ut nye arbeidsflyter på kveldstid. Her fra en nyhetssending med August Hansen som programleder.Foto: privat
Herfra skal det lages ny arbeidsflyt for NRK
På sikt skal en TV-sending legges ned, og jobben med å finne ut hva NRKs distriktskontorer skal gjøre på kveldstid er i gang i Tromsø. – Det har vært noen tøffe diskusjoner
NRK Troms har fått ansvaret for å se på hvordan de kan jobbe annerledes. Hver uke den siste tiden har de hatt møter i en prosjektgruppe.
– Vi har prøvd å se på hvordan en ny, digital arbeidsflyt kan være på et distriktskontor i NRK, forklarer tillitsvalgt Ida Louise Rostad.
Fra uke 42 får kontoret for alvor testet ut nye måter å jobbe på, da skal nyhetssendingen 22:55 sendes fra Nordland.
– Det er for at vi skal få tid til å endre åpningstidene og se på hvilke oppgaver ulike roller kan gjøre. Vi skal se på om det er nye måter å fortelle på, på forskjellige plattformer. Vi skal for eksempel teste video i kortformat og vurderer å prøve å utvikle podkast, sier Rostad.
Får nytt verktøy
Alle TV-studioene på NRKs distriktskontor skal oppgraderes denne høsten, og i Tromsø er det nye studioet på plass.
Snart får de også et verktøy som i dag brukes i Dagsrevyen, som vil gi dem flere muligheter for å teste ut nye måter å fortelle på i nyhetssendingen som går på TV kl. 19:45.
Rostad håper de får jobbe med prosjektet fram til jul.
Hun sier det ikke bare handler om ny sending 19:45, men også når på døgnet kontoret har ansvar for å overvåke nyhetsbildet, hvilket nyhetstilbud de skal ha og hvordan NRK skal styrke seg regionalt.
– Tøffe diskusjoner
Over hele distriktsdivisjonen har det vært delte meninger om hva man synes om at 22:55-sendingen forsvinner. Mange forstår at det må gjøres endringer, fortalte Hanne Bernhardsen Nordvåg til Medier24 i august. Hun er divisjonstillitsvalgt i Distriktsdivisjonen for NJ, og fellesrepresentant for fagforeningene i dette arbeidet.
– Samtidig så er det en motvilje i å gi fra seg noe man ikke nødvendigvis får tilbake, sa hun da.
Rostad i Tromsø legger ikke skjul på at det er vanskelig arbeid.
– Å teste ting og å få endrede arbeidsoppgaver kan føles usikkert for noen, og det har vært noen tøffe diskusjoner. Men vi håper vi kommer fram til det beste resultatet både for folk og for publikum.
Tall fra NRK viser at det i gjennomsnitt var det 174.000 seere som så 22:55-sendingene fra distriktskontorene denne våren. Da har det dalt de siste to årene.
Seertallene er en av grunnene til at NRK ønsker å legge ned sendingen og jobbe annerledes.
– Vi må endre oss for å være relevant. Det gjør nok litt vondt, men vi skjønner at den veien med lineær-TV-titting kanskje er noe vi må ta hensyn til, sier Rostad.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no