Thorbjørn Jagland mistenker norsk presse for «direkte intervensjon» i valget .
Thorbjørn Jagland mistenker norsk presse for «direkte intervensjon» i valget .

Jagland kritiserer mediene for Støre-saker: - Hvis de ventet med å legge dem ut til valgkampen, er det et demokratisk problem

I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham «fra et demokratisk utgangspunkt».

Publisert Sist oppdatert

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland er bekymret for at pressen kan ha prøvd å påvirke utfallet av valget. «Et demokratisk problem», advarer han.

«Nemlig alle sakene mot Aps leder som plutselig dukket opp i valgkampen. Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem. Mediene har en forpliktelse til å bringe en nyhet straks den kommer i deres hender, ikke vente til når det passer best», skriver han.

Jagland vedgår at det er pressens oppgave å ettergå en statsministerkandidat. Men norske medier har lenge visst at Støre var statsministerkandidat, påpeker han.

«Hadde man saker å konfrontere ham med, burde dette blitt gjort med én gang.»

I statusoppdateringen påpeker Jagland at han arbeider mye med mediespørsmål som generalsekretær i Europarådet.

«Angrep på mediefriheten fra myndigheter er en av vår største bekymringer. Men falske nyheter, vridde reportasjer, og politisk beregnede reportasjer bekymrer oss også veldig mye», skriver han.

Gode venner, jeg har fått mange mange forespørsler om å kommentere APs situasjon etter valget. Jeg har alltid trodd at...

Posted by Thorbjørn Jagland on Wednesday, September 13, 2017

Powered by Labrador CMS