Statsminister Jonas Gahr Støre gjestet Pressens Hus mandag kveld.

Støre hyllet pressen foran Oslos redaktører: – Jobben dere gjør skaper konsekvenser

Statsminister Jonas Gahr Støre roste de norske mediene i Pressens Hus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres.

(OSLO SENTRUM): Statsminister Jonas Gahr Støre gjestet Pressens Hus i forbindelse med Oslo Redaktørforenings årsmøte mandag kveld.

I intervju med NRKs Lilla Sølhusvik roste Støre den norske pressens, men understrekte at han ikke ville gå inn i saken som førte til Hadia Tajiks avgang som statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet.

– Jeg vil berømme den norske pressen. Vi er et av verdens minst korrupte land, og har høy pressefrihet. Jobben dere skaper konsekvenser, sa Støre foran de fremmøtte redaktørene.

Støre fikk flere spørsmål om Tajik-saken fra Sølhusvik fra scenen, men insisterte flere ganger på at han ikke ønsket å gå inn i saken.

– Jeg går ikke inn i enkeltsaker, men en erfaring er at sakens innhold er én ting, og sakens håndtering er en annen. Hva som får avgjørende betydning i slike saker, kan variere, sa Støre.

– Har Tajik en stor fremtid i partiet, ville Sølhusvik vite.

– Jeg tror vi kommer til å høre mer fra henne. Jeg synes det hun skrev og meddelte i går var et tydelig budskap det står respekt av, og jeg velger å tro at vi hører mer fra henne, svarte Støre.

– Det er deres valg

Fra scenen snakket Støre også mye om den pågående krisen i Ukraina.

Blant annet reflekterte statsministeren om hvor mye plass de norske avisene har gitt nasjonale saker, som Tajik-saken, mens Ukraina-krisen pågår.

– Det er deres valg. Jeg leser og forholder meg til det, og har aldri tenkt til å kritisere det, sa Støre.

Samtidig sa Støre at han mente norske medier ga leserne en såkalt perspektivforskyvning.

– Vi står oppi en krise vi ikke har sett på 50-60 år. Vi må se hvordan vi kan ta inn ukrainske flyktninger til Norge, og raskt skalere opp. Jeg mener dette er en perspektivforskyvning.

– Faren for det er reell

Underveis intervjuet ble Støre også spurt direkte om norske mediers dekn-ing av krigen i Ukraina.

Dekningen har gjort inntrykk på statsministeren.

– Jeg var veldig imponert over norske mediers korrespondenters dekning når de kunne være til stede på begge sidene, sa Støre.

Han viste også forståelse for at flere norske medier har valgt å trekke sine korrespondenter ut av Russland, etter at landet gjorde det straffbart med opptil 15 års fengsel å skrive kritisk om krigen.

– Det er ikke tvil om at faren for det er reell, sa Støre.

Støre nevnte også Echo Moskva, som han har blitt intervjuet av flere ganger som utenriksminister. Kanalen måtte stenge ned denne uken da Russlands medielov tredte i kraft.

– De var små pustehull, og nå er de lukket igjen.

Powered by Labrador CMS