Lars Joakim Skarvøy sier tiden borte fra journalistikken har vært givende.
Lars Joakim Skarvøy sier tiden borte fra journalistikken har vært givende.

Lars Joakim Skarvøy reagerer på kysse-påstander i Støre-bok: Forlaget bekrefter rettelser

TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy reagerer på det han mener er flere feilaktige påstander i «Partiet»,

Publisert Sist oppdatert

TV 2-journalist Lars Joakim Skravøy går hardt ut mot den nye boken «Partiet», skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.

– Jeg er skuffet over at de på bare en drøy halvside i boka publiserer minst fire usanne påstander om meg uten at de en eneste gang har tatt kontakt med meg og spurt om dette er sant, sier Skarvøy til Medier24.

Boken som kom ut torsdag tar for seg de ti siste årene i Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre, og er basert på intervju med over 70 kilder.

I tillegg til historier fra bakrommet i Arbeiderpartiet, inneholder boken flere historier om forholdet mellom partiet og pressen. 

Blant annet beskrives hendelser mellom Lars Joakim Skarvøy som da jobbet i VG, og Hadia Tajik. Boken beskriver at de to danset sammen på Arbeiderpartiets flåte under prideparaden, og kysset hverandre på munnen. 

I tillegg til påstanden om dansingen på flåten og kyssingen, står det også Skarvøy hadde en av varslerne i Giske-saken som sitt følge til julebordet i Stortingets presselosje i 2018. 

Skarvøy er tydelig på at dette ikke er sant, men at han hadde en ansatt i Aps stortingsgruppe som følge på julebordet i 2017, men at dette var før hun var varsler.

Skarvøy forteller at Gyldendal Forlag har gitt han beskjed om at feilene om han nå vil rettes.

— Det er bra at forlaget vedgår sine feil og retter alt i et eventuelt neste opplag, sier Skarvøy.

Medier24 har vært i kontakt med forfatterne av boken, som henviser til Gyldendal Forlag. 

Forlagssjef for sakprosa i Gyldendal, Reidar Mide Solberg, skriver til Medier24: 

– Vi som jobber med bøker vet at kan forekomme feil og det er viktig for oss å håndtere dette på en grundig og ansvarlig måte. Vanlig prosedyre er at vi retter dette i nye opplag. I dette tilfellet har Lars Joakim Skarvøy gjort oss oppmerksomme på noen feil og unyanser og disse vil selvsagt bli korrigert. Det er stor interesse for boka så vi regner med det vil komme et nytt opplag snarlig.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS