Apple TV med nytt OS for apper og spill. Eller hva med en gigantisk iPad i fanget?

Og litt nytt på iPhone.

Publisert Sist oppdatert

San Francisco (NTB-AFP): Det nye nettbrettet iPad Pro, med skjerm på over 30 centimeter, ny Apple TV og to oppdaterte mobiler ble lansert av det amerikanske selskapet onsdag.

Apple er kjent for å gjøre mye ut av sine lanseringer, og høstens nyheter ble presentert på en pressekonferanse i San Francisco.

– Dette er det største som er skjedd med iPaden siden den ble lansert. Den er tynn og lett og kan bli tatt med hvor som helst., sa Apple-sjefen Tim Cook om det store nettbrettet som skal ha styrke og kapasitet nok til å erstatte en bærbar datamaskin.

Det er også lansert et tastatur og en datapenn, kalt stylus, som kan brukes til nettbrettet. Selskapet har dermed gått bort fra det avdøde Apple-medgründer Steve Jobs sa om at folk ikke ønsket slikt tilbehør.

Bredden på brettet er på totalt 32,7 centimeter, og det vil komme i handelen i USA i november til en pris på 799 dollar – i overkant av 6.500 kroner med dagens kurs.

Nye Apple TV er frisket opp, og TV-tittere kan nå ta i bruk Siri, programvaren som lar deg styre telefonen ved å snakke til den, på fjernkontrollen også. Apple TV har også fått sitt eget OS, og åpnes nå for programvarerutviklere, spill og en rekke nye mulihgeter.

Selskapet oppdaterer opp smarttelefonutvalget med iPhone 6S og 6S Plus. Begge kommer i samme størrelse som forgjengerne. Det nyeste på telefonfronten er at du nå kan få mobilen i rosa – eller «rose gold» som Apple kaller det.

Powered by Labrador CMS