- Alle snakker om Instant Articles. Jeg har sett noe mer skremmende og spennende: Apple News

IT-kommentator Owen Williams mener Apple News fundamentalt kan forandre vårt digitale nyhetskonsum.

Publisert Sist oppdatert

While everyone’s panicking about Facebook Instant Articles, I’ve seen something much more terrifying and exciting: Apple News.

Slik innleder Owen Williams sin siste kommentar på TheNextWeb.com.

Williams er tidligere utvikler og ingeniør, og kommenterer nå digital utvikling, trender, Apple og Microsoft for nettavisen.

Og tittelen på hans kommentar er ganske slående for budskapet: «Apple News is seriously good and might become your only news app»

Apple News-appen vil snart være forhåndsinstallert på alle iPhoner som oppgraderer til iOS 9, og mener det kan bli den nye plassen å lese nyheter på.

Han har prøvd den, og er imponert:

- Apple News er raskt, responsivt og en nytelse å bruke. Det samler alt jeg vil lese på en plass, uten å laste ned en app. Nyhetene laster fort. Og jeg får stadig anbefalinger for nye sider jeg kan følge, basert på hva jeg tidligere har lest, skriver Williams.

Og peker på at det neppe er tilfeldig at Apple nå tillater annonseblokkering i nettleseren på mobilen. Sånn at Apple kan si at nettaviser er ødelagt, og at de skal «fikse det for alle, uansett om du vil det eller ikke».

- Apple News kan bli en trygg havn hvor annonseomsetningen fortsatt kan komme utgiverne til gode, skriver Owen.

Han understreker imidlertid at det er minst ett stort forbehold: At folk faktisk velger å bruke appen, og ikke plasserer den i en gjemt mappe på telefonen.

Hvis det skjer, mener Owen frykten mediehus måtte ha for Facebook Instant Articles blir ingenting for det Apple News kan utgjøre.

- As a writer, it should probably scare me. As an avid reader of the news, I love it.

Powered by Labrador CMS