Ap vil gi mer pressestøtte til de minste avisene. Og stanse veksten for de store

Vil hjelpe lokalavisene «i den digitale overgangen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet vil sikre mer pressestøtte til lokalavisene. – Viktig for at innbyggerne får mulighet til å engasjere seg i samfunnet, sier partiets mediepolitiske talsperson, Arild Grande.

– Pressestøtten bidrar til at folk hver dag og i hver eneste krok av landet vårt får nyheter og informasjon fra sitt eget lokalsamfunn, sier Grande.

Fredag fremmer Arbeiderpartiet et forslag i Stortinget om å øke minstesatsene for pressestøtte, og sikre mer penger til lokalavisene.

– Avisene opplever svært tøffe tider i kampen om lesere og annonsekroner. Mange av de mindre avisene har også kommet kort i den digitale overgangen. Med mer penger vil de sikres videre drift og mulighet til å lage gode nettaviser, fortsetter Grande.

Av 147 aviser som mottok støtte 2014, var det 125 som fikk tilskudd på under en million kroner. Støtten beregnes ut fra avisas opplag og hvor ofte den kommer ut, og et gitt beløp i statsbudsjettet fordeles mellom landets medier.

For at økt støtte til lokalavisene ikke skal gå på bekostning av de største avisene, ønsker Arbeiderpartiet å øke den totale potten.

– Dersom innføringen av den nye ordningen skjer over en periode på for eksempel tre år, samtidig som rammen økes, vil de største avisene slippe de store kuttene, sier Grande.

Powered by Labrador CMS