Kjerringøy Rorbusenter fra Kjerringøy i Nordland, ønsket gjerne å reklamere for bedriften sin på Facebook.
Det fikk de ikke lov til. Facebooks forklaring? Ordet «kjerring» ble klassifisert som bannskap.
Hele historien får Sonja Aasgaard Andreassen hos rorbusenteret til å flire, når Medier24 tar kontakt.
– Vi fikk beskjed med en gang annonsen var blitt lagt ut på Facebook. Det var ikke mulig for oss å annonsere, fordi ordet kjerring ble ansett som bannskap, ler hun.
Bedriften valgte å legge Facebooks respons ut som et innlegg på sin egen side. Responsen lot ikke vente på seg.
– Det er helt utrolig
Etter å ha fått det strenge avslaget fra Facebook, valgte de å legge ut sosiale medier-gigantens respons ut som et innlegg på sin egen side.
Responsen lot ikke vente på seg.
– Sammen med vår medieansvarlige, og eieren vår, fant vi ut at vi bare måtte legge det ut på Facebook. Det er jo helt utrolig, og det tok ikke mange minutter før vi fikk utrolig respons, både i form av delinger og kommentarer.
Bedriften har også tatt kontakt med Facebook for å prøve å få lov til å annonsere, men de regner ikke med å få svar med det første.
– Nordlandsmuseet har visstnok holdt på med denne saken i ti år. Å hjelpe til med å ordne det, hadde vært fint, sier hun.
Medier24 har vært i kontakt med Facebooks norske pressekontakt Bjørnar Søvik i kommunikasjonsbyrået Släger. Selskapet har så langt ikke besvart Medier24s spørsmål om saken.
Ord-debatt i kommentarfeltet
Det spørs samtidig om Facebooks strenge sensur var mer verdt for rorbusenteret enn noen form for betalt annonsering kunne blitt.
Sonja forteller at de har fått mange nye følgere på sosiale medier.
Debatten rundt betydningen og grovheten i ordet kjerring har også blitt heftig diskutert i kommentarfeltet, forklarer hun.
– Noen har kommentert at ordet kjerring fra gammelt av kommer fra ordet gift kvinne. De mener også at det ble brukt som betegnelse på kvinner som hadde født tre guttebarn på rad.