Kristine Malde Lende  og Syver Storm-Furru.
Kristine Malde Lende og Syver Storm-Furru.

TV 2s Lab2 styrker laget med Kristine Malde Lende og Syver Storm-Furru

– Vi satser nå mer på journalistikken, og styrkingen av Lab2 er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Publisert

TV 2 Nyhetene har ansatt designer Kristine Malde Lende og utvikler Syver Storm-Furru til nysatsingen Lab2.

Lende kommer fra designbyrået Overhaus, og har erfaring fra både Knowit og NeoLab i Bergen. Storm-Furru er nyutdannet med bachelor i sammenlignende politikk, bachelor i datateknologi og master i visualisering i informatikk ved UiB.

– Det å jobbe med design som har en verdi både for samfunnet og for mennesker generelt trigger meg. Det ligger masse designpotensiale i dette formatet og det gleder jeg meg til å eksperimentere med - helt ned på detaljnivå. Jeg ser fram til å bruke min kompetanse på en ny måte og skape helhetlige visuelle uttrykk for viktige saker. Så kommer jeg til å lære masse nytt, det i seg selv er en veldig stor motivasjon, sier Lende.

Med Lende med på laget skal Lab2 styrke seg på visuell historiefortelling, står det i pressemeldingen.

Lab2-leder Anniken Hjertholm er svært fornøyd med nysigneringen. 

– Det holder ikke lenger alltid å ha topp journalistikk, den må også ha en topp innpakning og uttrykk. Kristine er en designer som brenner for å nå frem med de gode historiene og større nyhetssaker gjennom design og uttrykk som forsterker dem. Hun blir en viktig brikke i Lab2-teamet, sier Lab2-lederen.

Storm-Furru er hentet for å jobbe med datavisualisering for å fremme journalistikk, som ifølge meldingen er forståelig og etterprøvbar for leseren. Han er ansatt i en ettårig prosjektstilling.

– Jeg ønsker en IT-jobb hvor jeg kan jobbe med noe samfunnsnyttig, og Lab2 gir meg en god anledning til det. I tillegg til at Lab2 treffer perfekt i både interessefelt og kompetanse, virker det som et veldig trivelig arbeidsmiljø med en spennende og variert hverdag, sier Syver Storm-Furru.

Hjertholm er glad for at Storm-Furre valgte Lab2.

– Syver en kombinasjon av kompetanse og interesser som fremstod fullstendig skreddersydd for denne satsingen. I tillegg er han både leken og kreativ som person, egenskaper han definitivt skal få ta med seg på jobb fremover, sier hun. 

Lab2 består dermed av to utviklere, en designer og en redaksjonsleder som fremover skal samarbeide med TV 2s journalister, fotografer og andre innen både teknologi og utvikling i mediehuset. 

Nyhetsredaktør Kariann Solbrække sier følgende i meldingen:

– Vi satser nå mer på journalistikken, og styrkingen av Lab2 er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt. Derfor blir det spennende å følge med på hva Lab2-gjengen sammen med våre dyktige journalister og fotografer skal få til fremover, sier hun.

Powered by Labrador CMS