Eirik Borud, Eva-Therese Loo Grøttum, Mathias Jørgensen, Randi Midtskog og Robert Simsøe. Annemor Larsen, som blir ny leder for fotoavdelingen var ikke til stede da bildet ble tatt.
Eirik Borud, Eva-Therese Loo Grøttum, Mathias Jørgensen, Randi Midtskog og Robert Simsøe. Annemor Larsen, som blir ny leder for fotoavdelingen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Dette er de nye lederne i VG-redaksjonen

Eva-Therese Loo Grøttum (35) får nye oppgaver og Eirik Borud blir avdelingsleder for Sporten.

Publisert

Saken oppdateres.

VG skriver torsdag i en pressemelding at de har fått seks nye mellomledere på plass i redaksjonen.

I meldingen kommer det frem at Eirik Borud erstatter Øyvind Brenne som sportssjef, mens nyhetssjef i VGs Nyhetsavdeling, Eva-Therese Loo Grøttum, rykker opp og blir leder for samme avdeling.

Her er alle nye mellomlederne i VG-redaksjonen:

  • Avdelingsleder Nyhet: Eva-Therese Loo Grøttum (35)

Eva-Therese Loo Grøttum er ansatt som leder for Nyhetsavdelingen i VG og kommer fra stillingen som nyhetssjef i samme avdeling.

- Eva Therese er en komplett moderne medieleder. Hun har nyhetspuls og en sterk journalistisk og etisk forståelse, samtidig som hun evner å tenke strategisk. Vi er veldig glad for at Eva-Therese tar på seg dette store ansvaret, og gleder oss til å se hva hun vil utrette, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

  • Leder Breaking: Robert Simsø (46)

Robert Simsø er ansatt som den nye lederen for Breaking-gruppen og kommer rett fra USA hvor han har vært VGs korrespondent, skriver VG i pressemeldingen.

- Robert har et sterkt konkurranseinstikt, nyhetsteft og har en egen kraft som leder. I tillegg har han lang erfaring med å ta etisk krevende avgjørelser gjennom rollen som vaktsjef. Han vil få ansvaret med å videreutvikle breaking news-satsingen i VG og det er da i de beste hender, sier Håndlykken.

  • Avdelingsleder Sporten: Eirik Borud (33)

Borud kommer fra stillingen som nyhetssjef i Sporten og erstatter Øyvind Brenne som nylig ble utviklingsredaktør.

- Eirik er en erfaren journalist og leder, med en stor journalistisk bredde. Han er tabloid, faglig og sosialt sterk og framtidsrettet. En nydelig kombinasjon av journalistiske ferdigheter, rett og slett. Han kan Sporten til fingerspissene og jeg er overbevist om at han vil løfte avdelingen til nye høyder, sier nyhetsredaktør Håndlykken.

  • Avdelingsleder avdeling Z: Mathias Jørgensen (30)

Mathias Jørgensen skal ledes VGs nye satsing på unge brukere. Z dannes som en sammenslåing av avdelingene Snapchat, Peil og Leserutvikling.

- Mathias er sterk på produktutvikling, har dyp forståelse for unge brukere og er på mange måter arkitekten bak utformingen av Z-prosjektet. Han forstår digitale medier bedre enn de fleste, og evner å gjennomføre alle oppgaver på en overbevisende måte, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

  • Nyhetssjef avdeling Z: Randi Elise Midtskog (28) 

Randi Elise Midtskog har den siste tiden ledet VGs Snapchat-satsing, men blir nå nyhetssjef i Z.

- Randi er kreativ, positiv og rå på formidling av budskap, både internt og eksternt. Hun er en naturlig ledertype som får folk med seg, og som forstår aldersgruppen vi skal nå inngående, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

  • Avdelingsleder Foto: Annemor Larsen (53)

Annemor Larsen er ansatt som ny avdelingsleder for Foto og har jobbet i VG siden 1988. Hun har det siste året fungert i den samme stillingen.

- Annemor har stor faglig tyngde, brenner for fotojournalistikken og de visuelle fortellerteknikkene. Hun er også en dyktig reportasjeleder og klok i ledelsen av sine medarbeidere. Med sin journalistiske og fotofaglige innsikt er jeg sikker på at hun heve kvaliteten på den visuelle journalistikken i VG, sier Tora Bakke Håndlykken.

 

Powered by Labrador CMS