PÅSKEPREIK

TV 2s Anne Weider Aasen: – Jeg savner å kunne bevege meg fritt

Slik skal lederen av TV 2s samfunnsavdeling feire påska.

Publisert

Navn: Anne Weider Aasen

Stilling/selskap: Leder av TV 2s samfunnsavdeling

– Hva gjør du vanligvis i påska – og hva er planene for denne påska? 

Mange påsker har jeg jobbet i TV 2, men den sene påsken i fjor var jeg i Roma med familien. I Norge har jeg tidvis tilgang på hytter gjennom foreldrene mine, og i år var planen pre-korona å dra en tur på Sjusjøen.

– Hva savner du mest fra hverdagen? 

Jeg savner å kunne bevege meg fritt, og kunne treffe mennesker fritt. Barna mine har vanligvis mye aktivitet gjennom treninger, kamper, besøk av venner og lignende, og det slår meg hvor mye av hverdags- og helgelivet som er knyttet til det. Verst er det for ungene som er avskåret fra både «jobben» sin, aktiviteten sin, og vennene sine.

– Hører du på Påskelabyrinten? 

Nei, det har jeg dessverre ikke tid til.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska? 

Jeg vil selvsagt anbefale TV 2s nyhetssendinger og TV2.no! TV 2 har bemannet opp gjennom påsken, og står på for å gi folk løpende nyheter i en krevende tid. Vi har også utvidede sendinger på Nyhetskanalen. I en tid hvor folk sitter isolert, er det viktig å kunne ha noe å samle seg om, og å kunne få tilgang på oppdatert informasjon. Forhåpentligvis klarer vi å formidle glimt av lys og håp underveis også.

– Hvordan synes du mediene har håndtert korona-krisen? 

Jeg synes mediene har håndtert det bra. Jeg tror alle er blitt bevisste på, og fylt av ærefrykt over, det vi i festtaler trekker fram som «samfunnsansvaret». I en tid hvor det virkelig er krise, både nasjonalt og globalt, gjelder det å forvalte dette ansvaret, og tilliten folk har til oss, på en måte som er tilliten verdig.

– Hvordan havnet du egentlig i mediebransjen? 

Etter å ha gått fra naturfaglinja på videregående, via språkfag og psykologi på Blindern, fant jeg mer og mer ut at jeg ønsket å jobbe med samfunnsspørsmål. Jeg tenkte også at en bred bakgrunn ville gjøre meg godt rustet som journalist. Jeg fikk sommervikariater i Tønsbergs Blad under studiene, og kom etter hvert inn på Journalistutdanningen i Oslo (som den gang var på linje med Medisin å komme inn på). Der var jeg så heldig å få praksis i TV 2, og så var det gjort.

– Hva eller hvem i bransjen fortjener hyllest og hvorfor? 

Alle journalistene som står på ute i felt for å prøve å drive kritisk og undersøkende journalistikk, også i koronatiden.

– Hva er det viktigste Abid Raja kan gjøre for å sikre at norske medier klarer seg gjennom krisa?

Sørge for gode rammevilkår slik at vi opprettholder et mediemangfold med muskler nok til å klare å drive kritisk journalistikk. Når samfunnet stenges ned, regjering og opposisjon er historisk samstemt, Stortinget avgir makt, og folket i stor grad marsjerer i takt, trengs kritiske journalister mer enn noensinne.

Powered by Labrador CMS