Anne Sofie Mengaaen Åsgård og Line Fausko har fått faste jobber i VG. Click to add image caption

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard og Line Fausko

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard (29) som ny krimjournalist og Line Fausko (33) som ny breakingjournalist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard (29) som ny krimjournalist og Line Fausko (33) som ny breakingjournalist.

Det opplyser VG i en pressemelding torsdag formiddag.

Begge skal jobbe i nyhetsavdelingen.

Mengaaen Åsgard har mangeårig bakgrunn fra Nyhetskanalen og innenriksredaksjonen i TV2, og er snart ferdigutdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Som en del av VGs krimavdeling får jeg muligheten til å jobbe med noen av landets aller fremste og i Norges beste mediehus. Da VG tok kontakt var det umulig å ikke takke ja til tilbudet. Deres krimdekning har imponert meg lenge, og jeg gleder meg til å bli en del av laget, sier Mengaaen Åsgard.

Hun er fra Oslo og har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo (nå Oslo Met) og University of Central Lanchashire. Hun har også jobbet for Varden og Monster.

Line Fausko kom til VG i fjor sommer, og har vært sentral dekningen av pandemien.

– Jeg kan ikke tenke meg en morsommere jobb enn dette, og er utrolig glad for muligheten. Jeg gleder meg til å bli en del av det fantastisk gode redaksjonelle miljøet i VG og skal gi jernet for å lage saker som kan glede VGs lesere, sier Fausko.

Fausko er fra Bærum og har en mastergrad i globalisering fra University College London og en Master of Arts fra University of St.Andrews. Hun har også bodd i Kina, hvor hun lærte mandarin. Line har tidligere jobbet i FriFagbevegelse og NRK.

Powered by Labrador CMS