De nye Bergens Tidende-journalistene Simen Sundfjord Otterlei, Linda Hilland, Målfrid Bordvik, Marita Ramsvik, Hanad Ali, og Anne Rokkan.
De nye Bergens Tidende-journalistene Simen Sundfjord Otterlei, Linda Hilland, Målfrid Bordvik, Marita Ramsvik, Hanad Ali, og Anne Rokkan.

BT ansetter seks journalister: Simen (36), Linda (44), Målfrid (35), Marita (25), Hanad (26) og Anne (28)

- Dette er en kraftsatsing på journalistikken. Jeg gleder meg til å se hva de nye medarbeiderne kan få til i vår redaksjon, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes.

Publisert

Tirsdag ble det kjent at Bergens Tidende ansetter hele seks nye journalister, opplyser avisen i en pressemelding.

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes er fornøyd med satsingen: 

Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i Bergens Tidende.
Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Dette er en god blanding av talenter med stort potensial og meritterte journalister med dokumentert evne til å prege nyhetsbildet og levere ypperlig undersøkende journalistikk. Jeg har store forventninger til hva de kan få til i Bergens Tidende, sier Hjertenes i en kommentar.

 

Her er nyansettelsene:

  • Målfrid Bordvik (35) kommer fra Dagens Medisin, hvor hun har lang erfaring som helsejournalist. Bordvik har også jobbet i blant annet VG og Aftenposten.    

  • Linda Hilland (44) kommer fra Bergensavisen, hvor hun over mange år har jobbet med lokalpolitikk, helse, oppvekst og skole.   

  • Anne Rokkan (28) har vært tilknyttet BT som både gjestekommentator og kommentator siden 2018. Hun fullfører for tiden en NHH-master og tiltrer for fullt når den er gjennomført.  

  • Marita Ramsvik (25) har jobbet i BT siden 2017, nå senest i et ettårig vikariat som kulturjournalist. Hun fortsetter nå på fast basis i den jobben. 

  • Simen Sundfjord Otterlei (36) kommer fra NRK Hordaland, hvor han har bred bakgrunn som allmenn nyhetsjournalist og vaktsjef.

  • Hanad Ali (26) kommer fra NTB, hvor han blant annet har vært vaktsjef på Sydney-kontoret. Han har også bakgrunn fra Nationen og Dagsavisen. 

Bergens Tidende har opplevd stor fremgang de siste årene, og satte ny abonnementsrekord i desember 2018. Hjertenes sier fremgangen gir rom for å satse mer på journalistikken.

– Vi investerer på mange fronter nå. Vi skal styrke næringslivsdekningen vår, vi har satset på å bygge opp et godt tilbud på lyd, vi har styrket oss på data og analyse for å forstå leserne våre bedre, og denne høsten kjøpte vi også rettighetene til å vise Brann sine treningskamper på hjemmebane i 2020 og 2021. Bergens Tidendes abonnenter har mye spennende i vente fremover, sier sjefredaktøren.

I tillegg opplyses det om at den tidligere Brann-profilen Erik Huseklepp fortsetter som BTs fotballekspert også i 2020, og Nanette Nartey blir avisens nye restaurantanmelder.

– Erik Huseklepp er en kunnskapsrik og dyktig formidler, som på kort tid blitt en av landets fremste fotballeksperter. Jeg er veldig glad for at fortsatt blir med på laget her i Bergens Tidende, sier Hjertenes.

– Nanette Nartey blir et nytt bekjentskap for BTs lesere. Jeg gleder meg til å se henne i aksjon, her tror jeg leserne har mye spennende i vente i tiden som kommer, sier Hjertenes.

Erik Huseklepp.
Erik Huseklepp.
Nanette Nartey.
Nanette Nartey.
Powered by Labrador CMS