Innholdsprodusent Anne Marthe Blindheim og regissør og produsent Tommy Gulliksen.

TVNorge samarbeider med FBI om den nye true crime-serien «Mannen som falt» 

Sivilingeniøren Jan Wiborg falt naken fra et hotellvindu i København og døde. Nå satser TVNorge på true crime-serien «Mannen som falt», med mål om å finne ut av om det mystiske dødsfallet egentlig var et drap.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TVNorges nye true crime-satsing «Mannen som falt» skal rulle over norske TV-skjermer til senhøsten.

Det er produksjonsselskapet Norsk Fjernsyn som lager serien på vegne av TVNorge og innholdsprodusent Anne Marte Blindheim er en av dem som jobber med den journalistiske delen av serien.

– Ideen kom til oss fra Knut Lindh, som skrev en bok om dødsfallet og gjorde oss oppmerksomme på saken. Han er også med i serien, sier Blindheim og fortsetter: 

– I tillegg så vi på granskningskommisjonen og andre ting som gjorde at vi kom fram til at dette er en interessant historie som er verdt å fortelle, forteller Blindheim til Medier24.

Politisk thriller

Serien har tre dimensjoner; Det er en politisk thriller, en personlig historie, og et gåtefullt dødsfall. 

– Den dag i dag foregår det masse spekulasjoner og teorier om hva som faktisk skjedde – så i stedet for å la det henge ønsker å vi finne ut av hva som har skjedd. Enkelte personer hevder at de har informasjon om noe kriminelt. Vi har en åpen tilnærming og ønsker å følge alle spor, sier hun til Medier24. 

Innholdsprodusent i Norsk Fjernsyn, Anne Marte Blindheim.

Produksjonsteamet har møtt på flere utfordringer under arbeidet med serien. 

– Det som er spesielt er jo at dette er 25 år siden. 

Blindheim forteller at arbeidet med saken har vært og er svært komplisert, med tanke på at det er så lenge siden hendelsen.

Det var i 1994 at sivilingeniøren Wiborg var involvert i en dramatisk, politisk maktkamp om valg av  plassering av ny  hovedflyplass. Senere ble funnet død i København, etter å ha ramlet baklengs ut av et hotellvindu i København.

– Mange av kildene er ikke tilgjengelige lenger, men vi har fått innsyn i en rekke dokumenter, snakket med politikere som er kjent med saken og eksperter på det tekniske, flyfaglige og så videre, sier hun.

 

Samarbeider med FBI og politiet

I tillegg til eksperter og aktører har også venner og familie av Jan Wiborg latt seg intervjue og bidratt til serien på ulike måter.

– Det er ganske mange personer med, og noe av det meste spennende er at vi har fått en krimtekniker fra Oslopolitiet og en tidligere profil fra FBI til å bistå i serien. 

Den tidligere FBI-profilen har latt seg intervjue og har bistått produksjonsselskapet i arbeidet med saken. 

– Det er veldig spennende, og han jobber med et fagfelt som er spennende å vise litt fram, sier hun.

Produsent og regissør av «Mannen som falt», Tommy Gulliksen fra opptak i USA.

Mange konspirasjonsteorier

Serien består av flere episoder med undersøkende dokumentariske opptak, intervju, og dramatisering for å billedlegge det hele, opplyser Blindheim. 

Arbeidet med serien har vært en lang prosess og ble først påbegynt for tre-fire år siden. 

Det er Tommy Gulliksen som er regissør og produsent av serien. 

Powered by Labrador CMS