Joshua French intervjeus av Anne Lindmo.
Joshua French intervjeus av Anne Lindmo.

Lindmo kritiseres for French-intervju. Nå forklarer NRK hvorfor han ble invitert

«Strykkarakter til Lindmo og NRK. De to eneste kritiske spørsmålene var ikke en gang godt nok researchet», skriver samfunnsdebattant Mohamed Abdi.

Publisert

Reaksjonene har vært mange siden Lindmo ble sendt på tv fredag kveld, og programleder Anne Lindmos intervju med Joshua French har møtt skarp kritikk i sosiale medier.

I et intervju med VG forklarer prosjektleder for «Lindmo», Vivi Stenberg, grunnen til hvorfor de inviterte French til Lindmo:

– Joshua French og hans historie har i snart et tiår preget norsk mediebilde og med jevne mellomrom også samfunnsdebatten. Tusenvis av nyhetsartikler er skrevet om Joshua French og hendelsene i Kongo, bøker er utgitt og teaterstykker og spillefilm er laget. Når French nå er tilbake i Norge, har han i liten grad snakket med mediene, men heller holdt foredrag i egen regi, og uten å svare på spørsmål fra journalister, sier Vivi Stenberg.

Joshua French, og hans kamerat Tjostolv Moland, ble i Kongo 10. juni 2010 dømt til døden for spionasje, ulovlig våpenbesittelse, drapsforsøk, væpnet ran og for å ha dannet et kriminelt forbund.

Bare Moland ble dømt for drapet på taxisjåføren Abedi Kasongo, som ble drept 5. mai 2009. Han ble senere funnet død i cellen i Kongo 18. august 2013, og French ble dømt for drapet.

Den 17. mai 2017 ble French overført til Norge på humanitært grunnlag.

Powered by Labrador CMS