Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand (t.v.) i TV 2. Her under en debatt i Oslo høsten 2017.
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand (t.v.) i TV 2. Her under en debatt i Oslo høsten 2017.

TV 2 trekker oppsigelser for å unngå kamp i retten. Sier de «ikke trenger å starte 2018 med rettssaker og flere konflikter»

Også Linn Aubert og en fotograf får tilbake jobben i mediehuset.

Publisert

TV 2 gir tilbake jobbene til to programredaktører og en fotograf som gikk til søksmål mot kanalen for usaklige oppsigelser.

Som omtalt på Medier24 lørdag fikk Anne-Karin Lundeby «ny jobb» i kanalen en måneds tid før en planlagt rettssak mot kanalen. Nå er det kalrt at også Linn Aubert og en person til kommer inn i varmen igjen: 

– Vi har ut fra en totalvurdering bestemt oss for å trekke oppsigelsene ettersom TV 2 ikke trenger å starte 2018 med rettssaker og flere konflikter, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Dagens Næringsliv.

Alle tre mistet jobbene sine som følge av den omfattende nedbemanningsprosessen i TV 2, der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.

De tre mente at oppsigelsene var usaklige og gikk til søksmål mot kanalen. Saken var i utgangspunktet berammet til 15. januar neste år i Oslo tingrett.

Kanalen har lenge vært tydelige på at de ønsker en løsning av saken utenfor rettssalen.

– Det har vært krevende for alle som har stått i det, og vi er veldig glade for at vi kan gå inn i julen med denne løsningen, sier Willand.

Powered by Labrador CMS