Krisemøte

Morgenbladet-redaktør Anna Jenssen nekter å gå: – Jeg kommer ikke til å trekke meg

Anna Jenssen akter å bli sittende som Morgenbladet-redaktør, til tross for mistillit fra NJ-klubben. – Hun må trekke seg som leder, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24.

Publisert

Stemningen i Morgenbladet har vært trykket de siste dagene, etter at det ble klart at man må kutte åtte millioner kroner, og at omlag seks av dise millionene skal kuttes på personal

Klubben har gått samlet ut og erklært at de ikke har tillit til redaktør Anna B. Jenssen.

Fredag morgen har det vært møtevirksomhet i Morgenbladet, og sjefredaktør Anna B. Jenssen skriver i en sms til Medier24 at hun ikke tenker å trekke seg. 

– Jeg kommer ikke til å trekke meg. Tross all uroen er jeg fremdeles motivert for å jobbe i Morgenbladet og utvikle den gode journalistikken vår videre. Men dette er selvsagt en svært krevende situasjon. Hvordan den skal løses vil jeg diskutere internt og ikke i mediene, skriver hun.

Styreleder i Morgenbladet, DN-redaktør Amund Djuve, sier til Medier24 at han har tillit til Jenssen som Morgenbladet-redaktør. 

– Hun har min fulle tillit, skriver han i en sms til Medier24 fredag. 

Journalisten omtalte fredagens ampre Morgenbladet-møte først. 

Klubbleder i Morgenbladet-klubben Jo T. Gaare, skriver i en melding til Medier24 at han reagerer på at Jenssen ikke tar innover seg kritikken fra klubben, og at hun akter å bli sittende. 

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.
Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.

– Selvfølgelig reagerer vi på at hun ikke tar dette faktum innover seg. Mangelen på tillit er reell, men det er jo ikke klubben som kan avgjøre hvem styret vil ha som redaktør. Jenssen har hatt nok tid på seg til å bygge tillit, men spesielt i løpet av dette siste året har tilliten blitt dårligere og dårligere. Jeg kan ikke se for meg at tilliten nå plutselig skal øke. Redaktøren har hatt sin sjanse og hennes tid i Morgenbladet bør nå være over. Hun må ta til seg beskjeden om mangel på tillit fra en enstemmig klubb og trekke seg som leder, skriver han til Medier24. 

Powered by Labrador CMS