Anna Fröjd, sjefredaktør i Expo og Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter X.
Anna Fröjd, sjefredaktør i Expo og Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter X.

Filter X inngår samarbeid med svenske Expo: – De er et forbilde, sier Klungtveit

Norske og svenske høyreekstreme har tette forbindelser. Derfor innleder Filter nå et research- og informasjonssamarbeid med svenske Expo.

Publisert

Forrige uke skrev Medier24 at Filter Nyheter oppretter nisjenettstedet Filter X, som skal dekke ekstremisme.

Nå melder Filter i en pressemelding at de inngår samarbeid med svenske Expo, som har lang historie med å dekke rasistiske og ekstreme grupperinger i Sverige.

– I Norge trengs journalistikken om disse miljøene, da deres sympatisører blir betydelig mer systematiske og synlige, og i 2019 tett sammenvevd med situasjonen i Sverige. Expo er et forbilde når det kommer til gjennomarbeidede avsløringer av høyreekstreme miljøer over tid, og vi ser fram mot et langvarig samarbeid, sier Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter.

Anna Fröjd, sjefredaktør i Expo, er fornøyd med å ha fått Filter med på laget.

– Vi ser et tydelig behov for et samarbeid over grensene. Å utveksle kunnskap er avgjørende for at vi skal lykkes med våre avsløringer. Splittelsen i Den nordiske motstandsbevegelsen og terrorangrepet i Bærum er bare de siste eksemplene som viser behovet for dialog, sier hun.

Expo skriver på sine sider at de samler informasjon om rasistiske grupperinger, nettverk og fenomen, og har Nordens største arkiv over høyreekstreme.

Powered by Labrador CMS