Morgenbladet-redaktør Anna Jenssen: – Arbeids­miljøet er utfordrende nå

Det sier hun til Dagens Næringsliv.

Publisert

For kort tid siden gikk redaksjonssjef i Morgenbladet, Ivar A. Iversen på dagen. I etterkant har verken han eller redaktør Anna Jenssen sagt noe annet enn at det handler om «samarbeidsproblemer». 

Redaksjonsklubben i avisa har sendt et brev til styret, hvor de kaller avgangen «et stort tap for avisen», ifølge DN

Nå skriver Dagens Næringsliv at styreleder Amund Djuve og redaktør Anna Jenssen ikke anser brevet til styret for å være en styresak, men at brevet fra klubben likevel skal behandles på fredagens styremøte. 

Anna Jenssen, Morgenbladet.
Anna Jenssen, Morgenbladet.

– Det er opp til meg og styreleder hvilke saker vi mener er riktige å ta opp i styret. Vi legger selvsagt vekt på at redaksjonsklubben ønsker styrebehandling, og ser fram til en ryddig og ærlig diskusjon i styremøtet. Det er ikke til å stikke under stol at arbeidsmiljøet i Morgenbladet er utfordrende akkurat nå. Det må vi jobbe med fremover, samtidig som vi fortsetter arbeidet med å levere god journalistikk til leserne våre, sier Jenssen til DN. 

Journalisten omtalte Iversens avgang først. 

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet sier at de fortsatt ikke forstår hvorfor redaksjonssjefen måtte gå og at de har jevnlig kontakt med styret om prosessen videre.

– Vi er hele tiden i dialog med sjefredaktør og styreleder, og vi har inntrykk av at de ønsker å lytte og jobbe sammen for å finne ut av hvordan vi skal jobbe fremover, sier han til DN. 

Powered by Labrador CMS