Ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet. Brev innfelt.
Ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet. Brev innfelt.

Mistet tilliten:

Ansatte raser mot ledelsen i Morgen­bladet: Her er hele brevet sendt fra klubben

Alle i redaksjonsklubben har signert brevet som viser at de ikke har tillit til sjefredaktør Anna B. Jenssen. Selv svarer Jenssen at hun synes det er leit.

Publisert

Onsdag kveld sendte 23 NJ-organiserte ansatte et brev til sjefredaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet med flere krasse uttalelser.

Tidligere denne uken ble det klart at avisa skal spare åtte millioner kroner og har tilbudt sluttpakker til de ansatte.

I brevet skrive de blant annet at de ikke lenger har tillit til Jenssen – og at de ønsker seg noen andre til å lede prosjektet med å digitalisere avisa.

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.
Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.

«Det er ingen overdrivelse å si at avisen har vært vanstyrt – økonomisk så vel som personalmessig – fra øverste hold det siste året, noe som blant annet kan avleses i medieoppslag rundt interne forhold i avisen, og ikke minst i en arbeidsmiljøundersøkelse våren 2019, som konkluderte med at de ansattes tillit til øverste leder var sterkt svekket», heter det i brevet.

Klubbleder Jo T. Gaare bekrefter overfor Medier24 at de står bak.

– Vi er en enstemmig klubb bak brevet som sier at vi ikke har tillit til sjefredaktør Anna B. Jenssen. Akkurat nå er vi 23 personer i klubben og alle er enige om det, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24.

Vil ikke ta diskusjonen i media

Anna B. Jenssen er forelagt kritikken og svarer følgende i en SMS til Medier24:

– Jeg tar henvendelsen fra klubben på alvor, og jeg synes det er leit. Fremover må jeg hver dag jobbe for å forsøke å gjenopprette tilliten.

Forelagt opplysningen om at Medier24 vil publisere hele brevet, så skriver hun:

– Jeg tror det klokeste jeg kan gjøre nå er å ta denne diskusjonen videre internt med kollegaene mine i Morgenbladet, og ikke i mediene.

Redaksjonsklubben mener at redaktøren ikke har fulgt opp digitale satsinger og har til gode å bevise at hun kan lede dem inn i fremtiden.

«Når sluttpakketilbudene nå er gått ut i Morgenbladet, vil klubben bemerke at de går ut til alle redaksjonelt ansatte med unntak av den ene personen som bærer det største ansvaret for den vanskelige situasjonen avisen befinner seg i, nemlig ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen», heter det i brevet.

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra styreleder Amund Djuve uten hell, men sier til DN (som han også er sjefredaktør for): 

– Anna Jenssen har min fulle tillit. Jeg mener at Morgenbladet under hennes ledelse har hatt en god utvikling redaksjonelt og økonomisk. Siden hun startet som redaktør i 2012 har avisen er blitt stadig bedre, og blitt et godt produkt for samfunnsengasjerte lesere. Det er styret og eieren som skal ha tillit til sjefredaktør. At klubben ikke har det er bekymringsfullt, sier Djuve.

Her kan du lese hele brevet selv:

Brev sendt fra redaksjonsklubben i Morgenbladet til ledelsen.
Brev sendt fra redaksjonsklubben i Morgenbladet til ledelsen.
Brev sendt fra redaksjonsklubben i Morgenbladet til ledelsen.
Brev sendt fra redaksjonsklubben i Morgenbladet til ledelsen.
Powered by Labrador CMS