Morgenbladets klubbleder om Anna B. Jenssens avgang: – Vi er lettet

– Vi er lettet over å få en avgjørelse på den vanskelige situasjonen vi har hatt i det siste, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24.

Publisert

Mandag ettermiddag ble det kjent at Morgenbladets redaktør Anna B. Jenssen går av som redaktør.

Klubbleder Jo T. Gaare sier følgende til Medier24 om nyheten:

– Vi er lettet over å få en avgjørelse på den vanskelige situasjonen vi har hatt i det siste. Det er min umiddelbare reaksjon, sier han til Medier24.

– Skal brette opp ermene

Gaare sier redaksjonen nå har full fokus på å få gitt ut avisen.

– Det har vært vanskelig å få gitt ut avis med så få ansatte. Vi har mange sykmeldte, og vi mistet også ni ansatte i sluttpakke-runden, sier Gaare.

– Det vi nå skal gjøre er å brette opp ermene og stå på for å redde avisen fremover. Jeg håper både lesere og bidragsytere vil samle seg for å få Morgenbladet på rett kjøl igjen, sier han.

Gaare vil ikke spekulere i om det nå vil returnere flere Morgenbladet-ansatte fra sykmelding som følge av Jenssens avgang.

– Det får vi se på. Jeg kan ikke legge meg opp i hvordan andre vurderer det, sier han. 

Etter det Medier24 kjenner til skal det konstitueres ny redaktør allerede tirsdag.  Det bekrefter også Gaare, men han sier klubben ikke har gitt noen føringer til styret.

– Det vil bli avgjort i morgen, men vi har ingen ønsker, sier Gaare. 

– Kan ikke svare om massiv motstand

Jenssen selv sier en pressemelding at hun er lei seg for at hun ikke lenger klarte å stå i situasjonen.

– Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sier hun.

– Hva tenker klubben om dette, Jo T. Gaare?

– Jeg kan ikke svare for det hun sier om den massive motstanden. Vi har som kjent sagt i fra til styret om hva vi har ment om redaktøren. Vi har sendt to brev til styret som begge ble lekket til media. Jeg kan ikke svare på vegne av andre, sier Gaare.  

 

Powered by Labrador CMS