NHST Media Groups lokaler i Oslo, der konfliktplagede Morgenbladet holder hus.
NHST Media Groups lokaler i Oslo, der konfliktplagede Morgenbladet holder hus.

Morgenbladet-konflikten fortsetter:

Klubben har sendt nok et mistillitsbrev: – Jenssen er i ferd med å rasere kulturen

– Vi ser oss tvunget til å utdype hva vi mener, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24. Redaktør Anna B. Jenssen avviser tirsdag kveld at hun akter å trekke seg.

Publisert

Den pågående konflikten i Morgenbladet tiltar i styrke. Klubben i Morgenbladet har tirsdag kveld sendt nok et mistillitsbrev til styret mot redaktør Anna B. Jenssen, skriver Dagens Næringsliv.

Klubben krever Jenssens avgang og forsterker kritikken ytterligere.  

– Morgenbladet har en unik arbeidskultur der dugnadsvilje gjennomsyrer hele bedriften. Selv i krevende perioder som det siste året har de ansatte stått på hardere enn noen gang for at produktet skal bli så bra som mulig, heter det i brevet, som også Medier24 har fått tilgang til.

NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

 – Jenssen er i ferd med å rasere denne kulturen, fortsetter det i brevet.

Hevder det er svak ledelse

Klubben omtaler det de mener er Jenssens svake ledelse og at hun er «uforutsigbar».

Klubben serverer videre en rekke lite flatterende beskrivelser av Jenssen, som Medier24 har valgt å ikke gjengi.

Klubbleder Jo T. Gaare svarer følgende til Medier24 om hvorfor de har sendt et nytt brev:

– Når styret ikke ser ut til å ta innover seg hvorfor klubbens medlemmer ikke har tillit til Anna Jenssen, ser vi oss tvunget til å utdype hva vi mener har ført til denne mistilliten. Nå må styret våkne og spørre seg selv om det er verdt å sette avisas fremtid på spill for å holde seg med en redaktør som har null tillit i klubben, sier Gaare.

– Vi tror også at styret ikke har skjønt at mistilliten ikke dreier seg om et høyt marginkrav og en upopulær sluttpakkeprosess, men stikker mye dypere enn dette. Jenssen har i løpet av dette året forsøkt å bygge tillit i staben, men har tvert imot avslørt seg selv som en leder som står i veien for dyktige ansattes arbeid med digitalisering og papiravis. Hun har gjort sitt i Morgenbladet, og bør gå av snarest, før hun mister store deler av en stab som har sagt klart fra om at de ikke vil ha henne som leder, fortsetter Gaare. 

Jenssen sier til DN tirsdag kveld at hun ikke kan kommentere brevets innhold. I tillegg sier hun at hun ikke akter å trekke seg, noe hun også uttalte til Medier24 etter krisemøtet forrige uke.

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.
Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.

Dette gjengir hun også i en melding til Medier24 tirsdag kveld:

– Vi står midt i en pågående nedbemanningsprosess i Morgenbladet. Det er naturlig at det er forskjellig virkelighetsoppfatning om hvorfor vi nå er i denne situasjonen. Min grunnleggende oppfatning er at dette dreier seg om resultatene av en teknologisk utvikling som påvirker hele bransjen svært raskt. Også Morgenbladet.

– Det sier seg selv at jeg ikke offentlig kan kommentere innholdet i brevet fra klubben til styret, før styret har behandlet det. Men jeg kan bekrefte at jeg ikke kommer til å trekke meg, skriver Jenssen.

Styreleder har tillit til Jenssen

Stemningen i Morgenbladet har vært trykket den siste uken, etter at det ble klart at man må kutte åtte millioner kroner, og at omlag seks av dise millionene skal kuttes på personal

Klubben har gått samlet ut og erklært at de ikke har tillit til Jenssen.

Styreleder i Morgenbladet, DN-redaktør Amund Djuve, sa til Medier24 i forrige uke at han har tillit til Jenssen som Morgenbladet-redaktør. Dette gjentar han også overfor DN tirsdag kveld.

– Hun har min fulle tillit, skrev han i en sms til Medier24 fredag. 

Powered by Labrador CMS