Samfunnsdebattant og kritiker Anki Gerhardsen ble lørdag kveld kåret til Årets frilanser. Her avbildet hjemme hos seg selv i Bodø.

Anki Gerhardsen hedres med pris - kåret til «Årets frilanser»

Den 54 år gamle journalisten hylles for å vise mot og innsikt gjennom sin meningsjournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Frilansjournalist Anki Gerhardsen fikk prisen «Årets frilanser» under Norsk Journalistlags (NJ) konferanse på Østlandet, Gull og Gråstein, lørdag kveld.

I sin begrunnelse for tildelingen til Gerhardsen, beskriver juryen frilansjournalisten som en uredd og produktiv frilansjournalist, som over lengre tid, med variert arbeid, har markert seg med en tydelig kritisk stemme.

De mener også at hun viser mot og innsikt i meningsjournalistikken, og berømmer innsatsen hun legger ned for en fri og åpen debatt.

– Jeg ble veldig overrasket, har aldri tenkt på muligheten noensinne. Og så ble jeg jo kjempeglad, sier Gerhardsen til Medier24 om tildelingen.

Og fortsetter:

– Det er tidvis et ensomt arbeid å være kommentator uten et redaksjonelt fellesskap rundt seg, særlig når det blåser litt. Da varmer det jo med anerkjennelse. Jeg er takknemlig for det.

Romerikes Blad vant Gull og Gråstein-prisen for denne saken - dette er årets vinnere

Om Gerhardsens fokus på å løfte frem mindre belyste, viktige aspekter i aktuelle saker, sier juryen:

«Juryen mener dette er av stor verdi i en tid med økende polarisering, intoleranse og innsnevret ytringsrom. Mer enn noen gang trenger vi stemmer som kan utfordre og stille spørsmål».

Gerhardsen er blant annet fast mediekritisk spaltist i Aftenposten, og medlem av den regjeringsoppnevnte Ytringsfrihetskommisjonen.

Fakta: Gull og Gråstein-konferansen

  • Gull og Gråstein er en konferanse for journalistlagene Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Oppland og Hedmark og Telemark.
  • Konferansen arrangeres annenhver høst.
  • Gull og Gråstein-prisen deles ut til prosjekter som har vunnet hovedprisen i de ulike journalistlagene i løpet av de siste to årene.
Powered by Labrador CMS