Anja Tho Angell tok sluttpakke i TV 2, og jobber nå i NAV.

Sluttet i TV 2 etter 16 år - nå har hun fått ny jobb

Anja Tho Angell har forlatt journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Anja Tho Angell har startet i ny jobb som senior kommunikasjonsrådgiver i Nav, bekrefter hun overfor Medier24.

Etter 20 år som journalist - og 16 år i TV 2 - hadde hun sin siste arbeidsdag i mediehuset 30. april.

Angell har vært innom flere ulike roller i årene i TV 2, blant annet innenriks­reporter, planlegger, researcher, vaktsjef og grafikkreporter.

– Det var en veldig rar følelse å gå ut av dørene til TV 2 for siste gang etter 16 år på samme arbeidsplass, skriver hun i en e-post.

Hun skriver at hun har lært mye av kollegaene gjennom tiden i mediehuset.

– Men jeg valgte å ta sluttpakke da TV 2 sto midt i en nedbemanningsprosess i fjor vinter, og har hatt tid til å forberede meg til denne siste dagen.

– Sitter fortsatt svært sterkt i meg

Hun synes det er vanskelig å oppsummere årene i TV 2, men trekker fram krevende nasjonale saker og sterke menneskemøter.

– Jeg kommer aldri til å glemme de modige menneskene jeg har møtt i inn- og utland som har fortalt sin historie og gitt meg tillit.

 Det aller sterkeste for Angell, er terroren som rammet Norge 22. juli.

– Da det først smalt i Oslo, og jeg løp rundt i gatene – mot strømmen – for å prøve å forstå hva som hadde skjedd. Vinduer var blåst ut og mennesker løp rundt i panikk. Litt senere var jeg oppi et helikopter og så de enorme ødeleggelsene. De neste døgnene var uvirkelige, med dødstallene som bare steg og steg på Utøya. Disse dagene sitter fortsatt svært sterkt i meg.

Hun trekker fram at hun er stolt av å ha vært med på å bygge opp TV 2.no og reisen til TV 2 Nyheter.

 – Jeg tror ikke folk flest er klar over hvor liten gjeng vi har vært som har jobbet tett sammen døgnet rundt for å få til dette.

«Du har gått fra å lage nyhetene til å bli nyhetene»

Etter mange år ønsket hun å prøve noe nytt, det tror hun er sunt.

– For meg var det viktig å fortsatt jobbe med noe meningsfylt, og bruke min journalistiske erfaring. Så da Nav søkte etter ny kommunikasjonsrådgiver var valget lett.

Hennes nye sjef sier hun er fornøyd med at Angell kom til dem.

– Hun kommer med en faglighet, kompetanse og trygghet som enhver kommunikasjonsavdeling ønsker seg, samtidig som hun har fersk erfaring fra media og et utenfra-blikk som er en ekstraverdi for oss. At hun i tillegg brenner for samfunnsoppdraget og har spesialkompetanse på video og TV gjør henne til et kupp for oss, sier Kaia Storvik, avdelingsdirektør for samfunnskontakt i Nav. 

Flere tok sluttpakker

Det er uvant å være «den nye», skriver Angell. Men hun er blitt godt mottatt. I den nye jobben deler hun også på ansvaret for pressehenvendelser - pressevakten får inn over tusen henvendelser fra mediene i året, opplyser hun.

– Det var som sjefen min sa: Du har gått fra å lage nyhetene til å bli nyhetene. I fjor var Nav i mediene nesten 37.000 ganger så det sier seg selv at det er litt av et trykk.

Angell var ikke den eneste som forlot TV 2 under kuttrunden.

Det er kjent at også Thomas Venger Claussen, produsent Christer Hellen Fredrik GræsvikCathrine FossumAsbjørn ØyhovdenMarte LundgaardRobert Henriksen og Elin Ludvigsen forlot nyhetene i TV 2.

Også journalist Elin Sørsdahl har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS