Førstelektor Anja Sletteland og professor Kristin Skare Orgeret presenterer boka «Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet» på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Førstelektor Anja Sletteland og professor Kristin Skare Orgeret presenterer boka «Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet» på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Metoo-forskere reagerer på at NRK kuttet dem fra Politisk kvarter

Mener NRK lot seg presse av Trond Giske til å ikke ha dem med i politisk kvarter, skriver DN. NRK kaller det en vanlig presseetisk vurdering.

Publisert

Onsdag ettermiddag skriver Dagens Næringsliv at de to forskerne bak boka «Giske-saken» ikke fikk stille i Politisk kvarter på NRK, selv om boka deres var tema for debatten. 

NRK har også stanset et ferdiginnspilt innslag med Orgeret og Sletteland, som skulle gått på P2 Nyhetsmorgen tirsdag, ifølge DN.

Det bekrefter forskerne Kristin Skare Orgeret og Anja Sletteland overfor avisa. De mener NRK har latt seg presse av Trond Giske til å ikke ha dem med i sendingen. 

– Jeg ble sent mandag kveld oppringt av redaksjonssjef Marianne Johansen der hun høflig forklarte at det var vanskelig å ha oss på direkten i Politisk kvarter fordi den andre siden måtte få komme i tale. Det synes vi var merkelig ettersom dette var en boklansering, ikke en debatt mellom politikere. Og sendingen handlet jo nettopp om boken vår – uten at vi fikk være til stede, sier Orgeret til DN. 

Både Giske selv og Arbeiderpartiet skal ha takket nei til å være med i sendingen. Johansen avviser anklagen overfor DN og kaller det hele en normal presseetisk vurdering:

– Hvis forskeren mener at hennes manglende deltakelse i Politisk kvarter dokumenterer at NRK har blitt redde, eller latt seg presse av Trond Giske, er det en konklusjon jeg er fullstendig uenig i. Jeg er også skeptisk til hvordan hun som forsker dokumenterer en slik påstand, svarer redaksjonssjef Marianne Johansen i NRK til DN. 

DN skal også være kjent med at det har vært interne reaksjoner i NRK-systemet på at forskerne ble droppet fra debatten i Politisk kvarter. 

Giske har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa.

Powered by Labrador CMS