Anja Ariel Tørnes Brekke og Ingrid Bjørndal Farestvedt har vært VGs Sydenteam.

Derfor sendte VG to journalister sørover: – Så klart må vi til Syden!

VG har hatt to «korrespondenter» på plass i sommervarmen den siste uka. Nyhetsredaktør anbefaler alle sommervikarer å ha sommerhete ideer.

Publisert

Den siste uka har VGs reportere Anja Ariel Tørnes Brekke og Ingrid Bjørndal Farestvedt vært på reportasjereiser til Athen, Mykonos, Korfu og Ksamil.

Telefonlinja er dårlig når Medier24 prøver å få kontakt med de ferske «korrespondentene», men de svarer på sms at de har hatt det gøy og kaller det lærerikt.

– Det har vært morsomt, hektisk og VARMT! Vi er veldig takknemlig for muligheten. Ingen tvil om at det er luksus å jobbe fra Syden.

På spørsmål om hvorfor VG sender reportere sørover svarer de:

– Det er sommer! Så klart må vi til Syden!

Full pott på palmeskalaen

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, sier det var reporterne som selv hadde idéen.

– Vi dro der det var varmest i Europa, der reportasjemulighetene var mange og ikke minst dro vi til en syden-favoritt for mange nordmenn. 

Hun sier slike turer er ypperlige for journalister for å få vist seg frem, samt ha annerledes dager på jobb.

– Så mitt tips til alle sommervikarer er å lage en ideliste så sommerhet og god at lederen din ikke har annet valg enn å sende deg på tur. Og så må du selvsagt levere sommerperler av noen saker i retur!

Det synes hun Syden-teamet har gjort, og sier de har levert saker som engasjerer.

– Jeg kan ikke få rost sydenduoen vår nok. På sydenskalaen får de 6 av 6 palmer!

Fant sak på badetur

I sakene de har laget fra turen har de lagt en liten boks der de kaller seg «VGs Sydenteam» og ber om tips. Det har gitt resultater.

– Det er også gøy å kommunisere med leserne via tips underveis. Ekstra stas er det at folk på ferie ofte er giret på å stille opp. Vi har møtt bra folk! Og de beste sakene dukker gjerne opp uanmeldt - for eksempel når man bare skal ta seg et bad.

De forklarer at de er ganske ferske som videojournalister, og har kost seg med å jobbe på tvers av formater. Sakene er også godt lest og de har fått bra respons, sier de.

Mandag var journalistene på vei hjem til Norge. Bakke Håndlykken utelukker ikke at de sender ut Sydenreportere igjen.

– Vi skal definitivt ut på flere reportasjereiser i sommer, ikke minst i Norge. Vi ser ikke bort fra at det blir nye reiser til syden også, bare palmesusfaktoren på reportasjeslisten er høy nok.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS