- Det er absurd og vanskelig å tro at Angela Merkel har gitt etter for Tyrkias president

Presseforbundets generalsekretær er bekymret over beslutning om å straffeforfølge tysk satiriker.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det er absurd og vanskelig å tro at Tysklands statsminister Angela Merkel har gitt etter for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for å straffeforfølge en tysk satiriker, mener Norsk Presseforbunds generalsekretær Kjersti Løken Stavrum.

Hun omtaler situasjonen som absurd, og uttrykker sterk bekymring over Merkels beslutning.

– Dette er et veldig underlig signal. For noen år siden ville det ha vært utenkelig. Uansett hva som skjer nå, er skaden skjedd allerede. Jeg håper at det skal provoseres fram mer god satire, men frykter det motsatte skjer, at man blir redd konsekvenser ved å fleipe med makten. Satire er veldig viktig, sier Stavrum til NTB.

Hun frykter for ytringsfrihetens utvikling.

– Det Merkel gjør nå, bidrar til en nedkjølende effekt på ytringsfriheten. Dette skjer langt utenfor Tyrkias grenser, som gjør det vanskelig å tro. Jeg er veldig bekymret, og dette er lite ærerikt, sier Stavrum, som frykter konsekvensen blir mindre humor og mindre satire i mediene.

– Hvis det er noe vi trenger nå, er det mer av dette. Og hvis det er noe Tyrkia trenger, er det mer av dette, sier Stavrum, som setter sin lit til at det tyske rettsvesenet foretar en uavhengig avgjørelse og viser forskjellen på politikk og juss.

Powered by Labrador CMS