Det var arrangert i regi av kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), som har engasjert seg i saken.
Kulturministeren var fornøyd med å få aktørene til å møtes for første gang.
– Det er historisk at vi møtes i dag. Det har vært et problem at mediene har hatt vanskeligheter med å få Meta og Google i dialog. Nå er vi i dialog, og vi får se hvor dialogen går. Her er alle forsiktige optimister med å få til noen løsninger, sier Trettebergstuen til Medier24.
Tror ikke problemene blir løst over ett møte
Det var mange pressetopper til stede under møtet.
Flere som Medier24 snakket med uttrykte at de var positive til initiativet fra kulturministeren. De opplevde også at tech-gigantene var positive til innspillene fra mediene.
Det neste steget i prosessen vil være at medieorganisasjonene inviterer Meta og Google til Pressens hus for videre dialog.
– Det synes vi er helt naturlig. Det var også et utspill fra statsråden om at noen av deltakerne kunne ta neste steg. Vi opplever allerede nå at vi er et skritt videre fra der vi har vært, i hvert fall fra redaktørenes side, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø til Medier24.
Leder for Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad, er klar på at det fortsatt er en vei å gå for å finne gode løsninger.
– Jeg tror ikke problemene som er blitt beskrevet i dag er noe som blir løst over ett møte. Vi har forståelse for de hensynene som aktørene har globalt, men så har vi også vært tydelige og vist til at Norge er annerledes, i positivt fortegn, sier Tryggestad.
Spørsmålet om hvem som defineres til å få dette unntaket fra å bli redigert av de sosiale medieplattformene har tidligere blitt diskutert.
Trettebergstuen har uttalt at hun ikke kan svare på hvem som vil falle inn i kategorien redaktørstyrt medier.
Nybø forteller at problemstillingen ble adressert under møtet.
– Vi har en selvdømmeordning som de frie redaktørstyrte mediene har sluttet seg til. Man har også en fersk medieansvarslov som avgrenser ganske likt. Men poenget er at vi ikke har kommet med noen fasit i dette møtet, sier Nybø.
– Vi har et ansvar for folk som bruker plattformene våre
Sjef for Google Norge, Tine Austvoll Jensen, forteller at de satt stor pris på at statsråden inviterte til dialogmøte.
– Det var veldig velkomment. Vi ønsker å ha en god og åpen dialog med norske mediehus. Jeg tror vi alle har mye positivt å hente med å forstå hverandres prioriteringer og behov bedre, sier Jensen til Medier24.
Hun forteller at Google Norge tok opp en del eksempler på saker som er i randsonen av retningslinjene. Den åpne dialogen med mediene vil gjøre det lettere å forbedre dette arbeidet, sier Jensen.
Google-sjefen forstår medienes ønske om en åpen plattform, men er klar på at de har retningslinjer som er utviklet av fagpersoner fra hele verden.
– Vi har et ansvar for folk som bruker plattformene våre. Vi jobber fra retningslinjer som skal prøve å balansere ytringsfriheten på den ene siden, og en trygg og sikker plattform på den andre siden.
– Kan mediene få det de vil her?
– Det kommer an på hvilken løsning man snakker om. Når det gjelder regulering, så foregår det mye arbeid på EU-nivå. Statsråden har tidligere uttalt at hun støtter dette arbeidet, og det er på linje med det Google gjør og samhandler rundt.
– Kulturministeren har tatt tydelig standpunkt i saken og sagt at hun står på medienes side. Hvordan opplever dere å være i denne dialogen?
– Vi opplever denne dialogen i dag som veldig positiv. Norge er et land som er veldig god på det presseetiske og som har en god selvdømmeordning. Det skal vi være glad for.