Nå starter styret jakten på ny konsernsjef til NHST. Hodejeger Heidi Wiggen og Visindi får oppdraget

- De har relevant kompetanse og nettverk, sier styreleder Anette Olsen.

Publisert

11. januar ble det klart at Gunnar Bjørkavåg gikk av som konsernsjefNHST Media Group. Det skjedde få måneder etter at han blant annet utfordret Hanne Skartveit til IQ-test og padletur.

Siden har det vært stille rundt jakten på Bjørkavågs etterfølger, annet enn antydninger om at det ikke hadde gjort noe med en kvinne til jobben. NHST har for tiden ingen kvinner i konsernledelsen.

Medier24 har over flere uker forsøkt å få et intervju med - og har stilt spørsmål til - styreleder Anette Olsen om saken. Først torsdag kveld kom Olsens assistent tilbake til oss med en kort uttalelse - etter at den samme var gitt til NHST-eide Dagens Næringsliv. 

- Nasjonalt og internasjonalt nettverk

Olsen opplyser at styret har engasjert rekrutteringsselskapet Visindi AS som rådgiver i arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef. Og fortsetter:

- Vi har hatt en grundig prosess der vi har vurdert flere gode kandidater. Visindi ble valgt fordi selskapet har relevant kompetanse og et nasjonalt og internasjonalt nettverk, som gjør at det vil kunne hjelpe oss med å finne gode kandidater til denne interessante stillingen, sier styreleder Olsen. 

Hun skriver videre at det er partner Heidi Wiggen som er ansvarlig for oppdraget.

Heidi Wiggen, partner i Visindi.
Heidi Wiggen, partner i Visindi.

Visindi og Wiggen står bak en rekke av de store lederjaktene i mediebransjen de seneste åra, til både NRK, Amedia, Polaris og Schibsted.

Wiggen uttalte seg forøvrig til Medier24 i november om hvordan man unngår å ansette den første og beste mannen som kommer opp, i alle toppjobber.

- Noe av det viktigste man gjør er å rekruttere toppsjef og ledere. Da handler det om å bruke alle tilgjengelige virkemidler for å finne de riktige kandidatene, sa Wiggen. Hun slo fast:

- Skal man få bedre mangfold og balanse, må det bevisste valg til. For eksempel må vi som rekrutterer få et ufravikelig krav om å komme opp med relevante kvinnelige kandidater, mener hun.

 

Omstilling og utvikling

I stillingsannonsen heter det at konsernsjefen vil få «ansvar for ledelse og strategisk utvikling av et konsern med godt posisjonerte medie- og softwareselskaper».

 

NHST søker videre en tydelig og forretningsorientert leder med stor gjennomføringskraft og erfaring fra ledende stilling.

Bakgrunn fra medier eller softwarevirksomhet, og gjerne erfaring med omstilling og utvikling, vil være interessant.

Lønnen vil også være konkurransedyktig, heter det. Ifølge DN tjente Gunnar Bjørkavåg noe over 3 millioner kroner i 2016.

 

Powered by Labrador CMS