Debatt

Nettopp debattkulturen kan MBL og mediehusene ta en enda mer aktiv rolle rundt

«Det aller beste er når redaktører og journalister kan ta turen til skolene selv, eller når de kan invitere skoleklassene inn i redaksjonen», skriver Andreas Ryen Eidem.

Publisert

Svarer på Veslemøy Rysstads debattinnlegg «Mediene er inne i klasserommene - vi har vært det lenge».

Veslemøy Rysstad i Mediekompasset svarermin oppfordring til mediene om å besøke klasserom ved å vise til de ulike tilbudene som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) tilbyr norske skoler. 

Mediekompasset (tidligere Avis i skolen), og den nye satsingen avistegning.no, ser ut til å være solide satsinger med en god, teoretisk tilnærming til journalistikk og det å være journalist. Med en engasjerende og interessert lærer er jeg ikke i tvil om at dette kan være lærerike og spennende opplegg for skoleelevene.

Så tror jeg, slik Rysstad virker å være enig i, at det aller beste er når redaktører og journalister kan ta turen til skolene selv, eller når de kan invitere skoleklassene inn i redaksjonen. Jeg husker selv, 20 år senere, et spennende besøk ved Adresseavisen og hvordan vi skulle dekke en dramatisk nyhetsmelding.

Det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap har et tydelig mål om å lære norske elever opp i å håndtere og respektere at folk har ulike meninger. Nettopp debattkulturen kan MBL og mediehusene ta en enda mer aktiv rolle rundt. Men som Rysstad er inne på, er man avhengig av økonomiske midler. Et spleiselag for det, burde både skoleeiere, politikerne og mediebransjen være interesserte i.

Powered by Labrador CMS