Tidligere Edda Media-topp Andreas Norvik (48) blir økonomidirektør i NRK

Kommer nå fra finansjobb ved Den Norske Opera og Ballett.

Publisert

Andreas Norvik (48) har i dag takket ja til stillingen som økonomidirektør i NRK, melder selskapet. Han overtar etter Jon Espen Lohne, som har gått over til å jobbe med NRKs framtidige lokalisering.

Norvik kommer fra tilsvarende jobb Den Norske Opera og Ballett. Han er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har en CV som blant annet inkluderer sju år i Orkla. 

NRKs nye finansdirektør kjenner også mediebransjen fra da han var finansdirektør i Edda Media, som i 2011 ble kjøpt opp av A-pressen og ble til dagens Amedia.

Norvik begynner i sin nye jobb i løpet av første kvartal 2018.- Jeg er imponert over mangfoldet i det NRK leverer hver eneste dag, og den posisjonen NRK har i det norske samfunnet. Jeg gleder meg stort til å bli en del av et så dyktig lag.

- Min hovedoppgave blir å sikre fortsatt god styring og kontroll i alle deler av NRK, og bidra til at vi evner å frigjøre mest mulig ressurser til det som er NRKs kjerneoppgave; som er å være en publisist og innholdsprodusent i verdensklasse, sier Andreas Norvik.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er glad for å få Andreas Norvik med på laget:- Igjen kan jeg si med stor tilfredshet at NRK er en attraktiv arbeidsplass med et oppdrag som motiverer. Det er svært mange dyktige mennesker som kan tenke seg å jobbe i NRK.

- Jeg kjenner meg trygg på at vi i Andreas har funnet fram til en person som vil bidra godt til å utvikle NRK, til å styre vår økonomi, og ikke minst bli en del av fellesskapet i NRK, sier kringkastingssjefen.Ole Andre Hansen fortsetter som fungerende økonomidirektør fram til Andreas Norvik tiltrer.

Powered by Labrador CMS