Noen av årets Budstikka-vikarer: Fra venstre: Anders Rødaas Aspelund, Bror Remen, Nicolai Landmark, Maria Rypdal og Espen Roness.
Noen av årets Budstikka-vikarer: Fra venstre: Anders Rødaas Aspelund, Bror Remen, Nicolai Landmark, Maria Rypdal og Espen Roness.

Dette er sommerens Budstikka-vikarer: – De er ekstra etterlengtet i år

– Jeg er opptatt av at sommervikarene får kommet seg ut blant folk, sier avisens nyhetsredaktør.

Publisert

Asker og Bærums Budstikke, ofte bare kalt Budstikka, har i år ansatt seks sommervikarer. 

Det er nyhetsredaktør Karianne Steinsland godt fornøyd med. 

Har din redaksjon sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på [email protected]

– Det er alltid spennende og forfriskende å få inn sommervikarer. Vi er veldig fornøyd med de vi har i år, og de er kanskje ekstra etterlengtet i år etter en hektisk «koronavår», sier hun til Medier24. 

Steinsland forteller at vikarene i Budstikka har varierte arbeidsdager, med oppdrag både fra desk og ute i felten.  

– Jeg er opptatt av at sommervikarene får kommet seg ut blant folk. Det gjør vi mye i Budstikka året rundt, få dager er rene «skrivebordsdager».

Hun legger også til:  

– Sommervikarene får stort ansvar og mulighet til å jobbe både med kjappe nyheter, men også med oppslagssaker og lengre løp. Nyhetsjournalistene går inn i nyhetsdesk-turnus, alt fra 6.30-vakter til kveldsvakter.

Dette er årets vikarer i Budstikka:

Karianne Steinsland, nyhetsredaktør i Budstikka.
Karianne Steinsland, nyhetsredaktør i Budstikka.

Dennis Labourée Fossen:

25-åringen fra Asker har jobbet som vikar i Budstikka det siste året, og skal fortsette med det utover den kommende høsten. 

Fossen har studert tre år ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

– Jeg har hatt det veldig fint i Budstikka i år, akkurat som i fjor. Noe av det beste med å jobbe i Budstikka må være at man får prøve seg på så mye forskjellig. I sommer har jeg skrevet om alt fra en drukningsulykke til Camilla som har 250 fisk. 

 

Espen Roness:

Roness er fra Kolsås i Bærum og skal starte på sitt tredje og siste år av bachelorgraden sin i journalistikk i Volda til høsten. 21-åringen forteller at han har kost seg stort gjennom årets sommervikariat.  

– Å jobbe i lokalavisen jeg har vokst opp med har vært spennende og gøy. Jeg fikk mye ansvar og opplevde stor tillit fra start, noe som er veldig stas. 

Nicolai Landmark:

25 år gamle Landmark kommer fra Snarøya i Bærum og studerer journalistikk på Høyskolen Kristiania.

- Å jobbe i lokalavis har så langt vært spennende! Det er givende å være en del av noe større, for Budstikka gjør en viktig samfunnsoppgave ved å belyse alt fra gladsaker til kritikkverdige utviklinger i området, sier han.

Landmark er også spesielt glad for at han får jobbe med lokaljournalistikk i sitt eget nærmiljø.

– Å kunne gjøre dette der jeg selv har vokst opp er en bonus. Det står meg nært. 

 

Maria Rypdal:

Rypdal er fra Vardåsen i Asker, og studerer journalistikk NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand. 

23-åringen tror erfaringen hun har fått med seg på jobb hos Budstikka i sommer vil være med henne i resten av yrkeslivet. 

- I Budstikka har jeg hatt det utrolig gøy og fått veldig god opplæring. Den kommer jeg nok til å ha nytte av resten av journalistkarrieren min, sier hun før hun fortsetter:

– Det morsomste med å jobbe i lokalavis er at man får gode muligheter til å skrive de sakene man selv har lyst til å lage, mens det også er mye gøy som ligger på desken. 

Bror Remen:

Remen er 23 år gammel og kommer fra Bærum. Han har en bachelorgrad i journalistikk, og har både jobbet for Aftenposten Junior og Budstikka i sommer. 

Til høsten skal han ta fatt på en mastergrad ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. 

Han forteller at han ble kastet ut i arbeidet fra første dag av i Budstikka. 

 

– En lokalavis gir deg gode muligheter til å skrive og lære om de minste til største saker. Jeg har skrevet om alt fra politikk, miljø, byutvikling og barn.  

Anders Rødaas Aspelund:

31 år gamle Aspelund er sommervikar på Sporten i Budstikka.  

– Som tilkallingsvikar med diverse heltidsvikariater på Sporten i Budstikka gjennom fem år, vet jeg jo veldig godt hvordan det er å jobbe her – det er dekning av alt fra idrettspolitikk til aktiv toppidrett og alt mellom, sier Aspelund.

Selv om han har jobbet i Budstikka over lengre tid, er han langt ifra lei. 

– Og som vanlig har dette vikariatet i Budstikka har vært lærerikt, spennende hektisk og morsomt, sier han.

Powered by Labrador CMS