Tone Lein blir ny programsjef for NRK i Nord-Norge

Sjef ved Verdensteatret kino går til NRK for å lage nordnorsk TV.

Publisert Sist oppdatert

Tone Lein (44) er i dag ansatt som programsjef for NRK i Nord-Norge, opplyser kanalen i en pressemelding. .

- Jeg er utrolig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle programproduksjonen i landsdelen sammen med alle de dyktige medarbeiderne i programavdelingen i Tromsø, ved distriktskontorene i Finnmark og Nordland, og ved nyhetsavdelingen i Troms, sier Lein.

Hun kommer fra stillingen som daglig leder ved Verdensteatret kino i Tromsø, en av landets raskest voksende kinoer målt i antall publikummere.

Denne jobben har hun håndtert samtidig med at hun har avsluttet en mastergrad i administrasjon og ledelse ved BI. I tillegg har Lein bakgrunn som markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland teater, og journalist i Dagbladet, TV 2 og NRK.

Lein har også hatt flere styreverv de siste årene, blant annet i Tromsø Internasjonale Filmfestival og ved Den norske opera og ballett.

- I Tone får vi i NRK en strategisk tenkende innholdsutvikler med variert erfaring, høy lederkompetanse og med et svært godt kontaktnett, både i landsdelen og i Norge. Hun vil tilføre oss mye, og komplettere den nye regionale ledelsen for NRK i nord, sier regionredaktør Anders Opdahl.

Lein vil tiltre stillingen i løpet av høsten.

- NRK har levert og leverer mange og gode produksjoner fra Nord-Norge. Utgangspunktet er virkelig godt, og jeg ser bare muligheter i denne jobben, sier Tone Lein.

Powered by Labrador CMS