Helge Nitteberg rykker opp og blir sjefredaktør i Nordlys

34-åringen tar over for Anders Opdahl i nord.

Publisert Sist oppdatert

På et styremøte i Amedia-eide Nordlys ble Helge Nitteberg (34) torsdag ansatt som ansvarlig redaktør i Nordlys. 

Nitteberg tar over for Anders Opdahl, som neste uke tiltrer ny jobb som regionredaktør for NRK i Nord-Norge. 

Nitteberg har lenge fungert som «NK» i avisa, og bekledd flere roller de seneste åra. 

Han har i flere perioder vært nyhetsredaktør, en periode redaktør for Nordlys TV, har stått for mye av den praktiske gjennomføringen av Nordlys sitt digitale løft de seneste åra. 

Nitteberg var nylig også konstituert i samme rolle i Opdahls pappaperm. 

Læreren fra Lenvik som ble journalist

Helge Nitteberg er 34 år gammel, samboer og har tre barn. Han er opprinnelig fra Lenvik. Han er utdannet lærer ved UiT – Norges arktiske universitet, men har i arbeidslivet hele tiden soknet til journalistikken.

Nitteberg har vært frilanser og journalist i både Adresseavisen, Troms Folkeblad og Nordlys, men har siden 2010 inngått i sistnevntes lederteam som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder. 

I en melding fra Amedia sier Nitteberg: 

- Jeg er ydmyk og stolt over å ha fått denne muligheten. Nordlys er en avis med en fantastisk tradisjon og oppsiktsvekkende gjennomslagskraft i dagens medielandskap. Ved siden av en effektiv strategi, skyldes dette først og fremst svært kompetente medarbeidere som jeg nå får gleden av å samarbeide med som sjefredaktør. De faglige kvalitetene de besitter, gjør at jeg føler meg helt trygg på at den gode utviklingen vil fortsette, sier Nitteberg. 

Styreleder fornøyd med intern rekruttering

- Jeg er svært tilfreds med ansettelsen av Helge. I ham får vi en fremoverlent, kompetent og moderne medieleder. Nordlys er en svært viktig avis i både Amedia og i den norske offentligheten, som de siste årene kan vise til en svært god utvikling i sitt marked i nord. I dette har Helge allerede en stor aksje, og vi føler oss helt trygg på at han vil sørge for at utviklingen fortsetter, sier styreleder i Nordlys, konserndirektør Pål Eskås. 

Styreleder Eskås er også tilfreds med at man har funnet den nye sjefredaktøren i egne rekker: 

- For det første har Nordlys svært gode erfaringer med å rekruttere internt. Tre av de fire siste sjefredaktørene i avisen kommer fra egen redaksjon. Det har gitt gode resultater. Det skyldes både fordi Nordlys er i stand til å produsere dyktige folk, men også fordi vi slik sikres ledere som både kan avisen og markedet slik det ser ut med ståsted i Tromsø. Det er en glede for meg å understreke at ansettelsen av Helge representerer en videreføring av denne tradisjonen, sier han

Nitteberg er også konstituert som regiondirektør i Amedia, da det her fortsatt pågår en rekrutteringsprosess.

Han overtar formelt ansvaret fra dagens sjefredaktør, Anders Opdahl, mandag 6. juni, som samme dag tiltrer som redaktør for NRK i Nord-Norge.

Saken blir oppdatert. 

Powered by Labrador CMS