Nå har Amedia lyst ut ny topplederjobb i Bergen. Nyland vil ikke kommentere om han søker

Amedia lyser ut ledig jobb som «direktør og redaktør».

Publisert Sist oppdatert

Etter at direktør Veslemøy Tvedt sa opp sin jobb i Bergensavisen, har det vært spekulert i hva som kom til å skje med sjefsjobbene i avisa.

Og denne uka omtalte Klassekampen det som skal ha vært en betent konflikt under overflata i avisa.

Blant annet skal ansvarlig redaktør gjennom seks år, Anders Nyland, ha nektet å skrive under på en ny arbeidsavtale for Amedias toppledere.

Avisa skrev samtidig at BA kom til å lyse ut ny stilling som publisher - altså en kombinert ansvarlig redaktør og administrerende direktør. Andre steder har slike stillinger gjerne automatisk gått til ansvarlig redaktør, men i dette tilfellet har Amedia altså valgt å lyse ut en helt ny stilling.

Som altså inkluderer den jobben Anders Nyland har i dag. Ifølge Klassekampen spekuleres det i om dette er for å «skvise ut» Nyland fra BA. 

Fredag ble stillingen lyst ut, blant annet her på Medier24. I utlysningen heter det administrerende direktør og ansvarlig redaktør, altså med direktørjobben først.

- Nåværende administrerende direktør i BA slutter for å gå over i ny stilling, og samtidig endres ledermodellen i selskapet. Vi søker derfor etter en tydelig toppleder som skaper resultater, heter det blant annet i utlysningen.

Overfor Medier24 vil ikke Anders Nyland kommentere hvorhvidt han kommer til å søke på stillingen.

- Jeg kommenterer av prinsipp aldri slike spørsmål, sier Nyland.

Til Klassekampen sa Nyland følgende tidligere i uka:

– Det jeg derimot kan si, er at det har vært grådig kjekt å jobbe i BA disse seks årene. Og at det er grådig kjekt å være mediemenneske i Bergen.

- Riktig å lyse ut stillingen

Medier24 har forespurt styreleder og konserndirektør Mari Velsand om kommentar til saken, og hun skriver dette i en SMS:

- Styret i BA har bestemt å endre ledelsesmodell i selskapet, noe som innebærer at vi går over fra en toleder til en eneledermodell. Dette med bakgrunn i at vi ikke lenger skal ha en regiondirektør-funksjon i vest, og BA får dermed samme ledermodell som våre øvrige mediehus som ikke er regionsenter.

Vil dere kommentere hvorvidt Anders Nyland er kandidat til stillingen - og hvorfor dere valgte å lyse den ut?

- Siden det er en ny stilling, synes styret det er riktig å lyse den ut, svarer Velsand.

Powered by Labrador CMS