Nå har Amedia lyst ut ny topplederjobb i Bergen. Nyland vil ikke kommentere om han søker

Amedia lyser ut ledig jobb som «direktør og redaktør».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter at direktør Veslemøy Tvedt sa opp sin jobb i Bergensavisen, har det vært spekulert i hva som kom til å skje med sjefsjobbene i avisa.

Og denne uka omtalte Klassekampen det som skal ha vært en betent konflikt under overflata i avisa.

Blant annet skal ansvarlig redaktør gjennom seks år, Anders Nyland, ha nektet å skrive under på en ny arbeidsavtale for Amedias toppledere.

Avisa skrev samtidig at BA kom til å lyse ut ny stilling som publisher - altså en kombinert ansvarlig redaktør og administrerende direktør. Andre steder har slike stillinger gjerne automatisk gått til ansvarlig redaktør, men i dette tilfellet har Amedia altså valgt å lyse ut en helt ny stilling.

Som altså inkluderer den jobben Anders Nyland har i dag. Ifølge Klassekampen spekuleres det i om dette er for å «skvise ut» Nyland fra BA. 

Fredag ble stillingen lyst ut, blant annet her på Medier24. I utlysningen heter det administrerende direktør og ansvarlig redaktør, altså med direktørjobben først.

- Nåværende administrerende direktør i BA slutter for å gå over i ny stilling, og samtidig endres ledermodellen i selskapet. Vi søker derfor etter en tydelig toppleder som skaper resultater, heter det blant annet i utlysningen.

Overfor Medier24 vil ikke Anders Nyland kommentere hvorhvidt han kommer til å søke på stillingen.

- Jeg kommenterer av prinsipp aldri slike spørsmål, sier Nyland.

Til Klassekampen sa Nyland følgende tidligere i uka:

– Det jeg derimot kan si, er at det har vært grådig kjekt å jobbe i BA disse seks årene. Og at det er grådig kjekt å være mediemenneske i Bergen.

- Riktig å lyse ut stillingen

Medier24 har forespurt styreleder og konserndirektør Mari Velsand om kommentar til saken, og hun skriver dette i en SMS:

- Styret i BA har bestemt å endre ledelsesmodell i selskapet, noe som innebærer at vi går over fra en toleder til en eneledermodell. Dette med bakgrunn i at vi ikke lenger skal ha en regiondirektør-funksjon i vest, og BA får dermed samme ledermodell som våre øvrige mediehus som ikke er regionsenter.

Vil dere kommentere hvorvidt Anders Nyland er kandidat til stillingen - og hvorfor dere valgte å lyse den ut?

- Siden det er en ny stilling, synes styret det er riktig å lyse den ut, svarer Velsand.

Powered by Labrador CMS