Elise (28), Anders (22) og Simen (23) er ansatt som journalister i forskning.no

Forskning.no ansetter tre nye journalister: – De har andre erfaringer og perspektiver enn tretti-, førti- og femtiåringene i redaksjonen, sier ansvarlig redaktør.

Publisert

Det skriver forskning.no i en pressemelding mandag formiddag.

Elise Kjørstad har fått fast jobb som journalist, og har erfaring fra forskning.no.

– Elise var praktikant hos oss i 2017, og når et så stort journalistisk talent kommer inn døra, gjelder det å ikke slippe taket. Nå har vi endelig mulighet til å gi henne fast stilling, sier ansvarlig redaktør Nina Kristiansen.

Kjørstad var ferdig utdannet journalist ved OsloMet i fjor, og har siden vikariert innimellom i forskning.no.

Hun legger ikke skjul på at hun er veldig glad for å få fast jobb i det hun beskriver som et hyggelig og godt arbeidsmiljø.

– Her får vi skrive om forskning som kan være viktig for samfunnet, som gir en dypere forståelse av et tema, eller som vekker nysgjerrigheten, sier Kjørstad og legger til.

– I tillegg er det fascinerende å kunne se bortenfor det hverdagslige noen ganger, og dykke ned i den mikroskopiske verden eller undre seg over det store verdensrommet. Det tror jeg det er mange som kan sette pris på iblant.

I tillegg er Anders Moen Kaste (22 år) og Simen Hage Høseggen (23 år) ansatt i vikariater ut året.

Begge har tidligere vært praktikanter i forskning.no, og Nina Kristiansen er fornøyd med å få inn unge krefter.

– Anders og Simen er uredde på den gode måten. De går løs på all verdens temaer med den rette kombinasjonen av fryktløshet og ydmykhet. Det blir det god forskningsjournalistikk av. Så er det et gode i seg selv å få inn unge, flinke folk. De har andre erfaringer og perspektiver enn tretti-, førti- og femtiåringene i redaksjonen, sier Kristiansen. 

Moen Kaste er ferdig med bachelorgraden i medievitenskap og har jobbet som journalist i Telen, lokalavisa for Notodden, Hjartdal og omegn. Hage Høseggen tar journalistutdanningen ved OsloMet.

Powered by Labrador CMS