Koronakrisen har gitt et oppsving i streaminginntekter for administrerende direktør Chul Christian Aamodt (t.v) Her er han avbildet sammen med EnerWE-journalisten Hilde Nyman og Anders Lie Brenna.

Koronakrisen reddet økonomien i nett­avisen EnerWE: – Mot alle odds

En permisjon kunne kostet gründerbedriften dyrt. Så banet koronakrisen vei for en bedre løsning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I starten av 2020 fryktet gründer og administrerende direktør Chul Christian Aamodt i nettavisen EnerWE at selskapet kom til å gå på en stor økonomisk smell i høst.

Dette fordi Aamodt, som eneste ansatte i kommersiell avdeling, skulle i pappapermisjon denne våren og høsten. Samtidig hadde ikke selskapet anledning til å hente inn en vikar for ham.

Tanken var at bedriften skulle stå i det og tape penger i høst, for så å tjene dem inn igjen i 2021.

Da koronakrisen kom, kunne Aamodt og kona derimot omrokkere på sine permisjoner. Aamodt kunne også dele opp sin permisjon, slik at han kunne jobbe noen dager hver uke, hjemmefra. 

Det har gitt resultater for bedriften, som blant annet har streamet arrangementer for over én million kroner i år.

– Da koronaen traff var det plutselig helt greit å gjøre alt jobben  fra hjemmekontoret. Mot alle odds gjorde dette høsten for oss mye bedre enn våren økonomisk sett,  selv om jeg bare jobbet deltid.

– Hadde det ikke vært for koronaen, så hadde jeg uansett vært borte et halvt år. Vi ble reddet av koronaen. 

– Var redd for å gå konkurs

– Hva har vært det mest utfordrende i denne krisen for deg og EnerWE? 

– I mars og april, før vi så at dette kom til å gå bra, var jeg redd for å gå konkurs.  Det jeg har vært mest redd for er å havne i karantene, og at bedriften skulle bli rammet slik at vi ikke kunne jobbe ordentlig,  svarer Aamodt.

Og legger til:

– Vi har vært veldig forsiktige, ikke bare fordi vi er redde for smitte, men også fordi det hadde fått store økonomiske konsekvenser om vi hadde havnet i karantene.

Samtidig skryter gründeren av sine to journalister, Anders Lie Brenna og Hilde Nyman.

– Avisen har gjort en fantastisk jobb, og er blitt mye bedre nå enn før korona. De har stått skikkelig på, sier Aamodt.

Samtidig understreker han at han gleder seg stort til pandemien er over.

– Jeg gleder meg som en liten unge til å begynne å leve normalt igjen. Det er ikke slik at jeg elsker krisen, men det handler om å håndtere den når den først er her. Når vaksinen er her blir det bra. Jeg er drittlei hjemmekontor, ler han. 

 

Satser på debatt i 2021

Aamodt mener krisen har gitt EnerWE flere bein å stå på i tillegg til nettavisen sin, både når det gjelder streaming  og produksjon av podkast og webinarer.

Mot slutten av første kvartal lanserer EnerWe også en ukentlig livesending der de skal arrangere debatter om energi.

– Det blir en livesending bak betalingsmur, der de som betaler kan være med å stille spørsmål til toppledere og politikere. Lyden av det hele blir derimot lagt ut som podkast uten mur, sier han. 

Å utarbeide disse ideene under koronakrisen har også vært utviklende, forteller Aamodt.

– For meg som leder, gründer og investor har dette vært en veldig god øvelse i å ikke bare «go with the flow», men å måtte bruke alt jeg har av egen erfaring og nettverk til å løfte frem de nye produktene.

– Når man står med ryggen mot veggen, blir man kreativ. Det er jeg sikker på at også Medier24 har opplevd, sier han.

For ordens skyld: Chul Christian Aamodt har tidligere vært på både eiersiden og i styret i Medier24 AS, men solgte seg ut i 2018.

Powered by Labrador CMS