Konsernsjef i Bonnier News, Anders Eriksson.
Konsernsjef i Bonnier News, Anders Eriksson.

Uro i Bonnier–medier etter omorganisering

Ansatte i Expressen liker ikke at deres sjef skal rapportere til konkurrentens sjef. 

Publisert

I forrige uke kom nyheten om at Bonnier omorganiserer og deler selskapet i to. Som en del av omorganiseringen havner den svenske avisen Expressen under Dagens Nyheter. Det melder Dagens Media.

Klubbleder Jan Spånberg bekrefter til Dagens Media at det er sterk motvilje i Expressen.

– Ja, det var mye bekymring på møtet. DN og Expressen er svært ulike selskaper med ulike oppdrag og ulike kulturer. Vi har ofte gransket hverandre, sist da Expressen avdekket en DN-reporters omgang med en dømt gjengkriminell.

Uroen knytter seg spesielt til at sjefredaktør i Expressen, Klas Granstöm, nå må rapportere til DN-sjef Peter Wolodarski, som blir øverste leder for en av de to nye avdelingene i Bonnier, B2C-avdelingen.

Både Bonnier-sjef Anders Eriksson og Granström sier at det foreløpig ikke er bestemt noe rapporteringsrutine.

Eriksson sier til Dagens Nyheter at Wolodarski kan ha rollen som DN-sjef samtidig som han er øverste leder for B2C-avdelingen. Han legger til at Wolodarski skal ha ansvar for hele forbrukervirksomheten, i tillegg til det kommersielle og teknologi.

– Det handler om å samle helheten slik at forretningsområdene kan dra nytte av hverandre, for eksempel innen AI hvor det er paralleller. Målet er å oppnå koordinering og et helhetlig syn innenfor reklame, teknologi og support. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS