Andres Rikter, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Bertel O. Steen reagerer på NRKs anbudskonkurranse.
Andres Rikter, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Bertel O. Steen reagerer på NRKs anbudskonkurranse.

NRK klages inn av bilfirma: Mener anbuds­konkurranse verdt 100 millioner var ulovlig

Da Møller Bil endte opp med å vinne anbudet på innkjøp av NRK-biler, følte Bertel O. Steen seg urettferdig behandlet og klaget på konkurransen. NRK ser fram til å få en avklaring i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Publisert

– NRK har utlyst en rammeavtale for kjøp av biler som er en av de største slike kontraktene som lyses ut på det norske markedet. Det er viktig at konkurransen om slike kontrakter gjennomføres i samsvar med anskaffelsesregelverket. I dette tilfellet mener vi at NRK sin utlysning favoriserer dagens leverandør på en måte som er i strid med anskaffelsesregelverket, sier Anders Rikter, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Bertel O. Steen til Medier24.

Konkurransen han sikter til gjaldt NRKs innkjøp av personbiler og varebiler. Målet med konkurransen var å etablere en fast hovedleverandør (A-leverandør) av biler, samt to tilleggsleverandører (B- og C-leverandører) i de tilfellene der hovedleverandøren ikke kunne levere etter behov. Det viser dokumenter Medier24 har fått innsyn i.

Kontrakten har i utgangspunktet en varighet på ett år, men kan utvides til å gjelde i fire år. Sjef for konserninnkjøp i NRK Morten Møller Warmedal opplyser at kontrakten er verdt om lag 100 millioner kroner over fire år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Månedlig
Første mnd til kr 1
deretter 189,- pr mnd

Kjøp

Årlig
12 mnd abonnement for 1899,-

Kjøp

Powered by Labrador CMS