Journalist Amund Trellevik er kritisk til Nettavisens sak om Jonas Gahr Støre uten munnbind på t-banen.
Journalist Amund Trellevik er kritisk til Nettavisens sak om Jonas Gahr Støre uten munnbind på t-banen.

Debatt

Talentløst fra Nettavisen om Jonas Gahr Støre uten munn­bind på t-banen

«Skulle pressen grunnlagt en moralismejournalistikk-redaksjon etter modell av Faktisk.no?», spør Amund Trellevik.

  • AMUND TRELLEVIK, journalist i Nordlys

Kanskje norsk presse skulle gått i lag og grunnlagt en egen moralismejournalistikk-redaksjon etter modell av faktisk.no? Jeg foreslår at de kaller seg viserdegogvirapportereralt.no.

Formålet med redaksjonen er å dokumentere om alt norske politikere gjør er innenfor de skrevne og uskrevne reglene. Viktige prioriteringer er å kontrollere om politikere har betalt parkeringsavgiften, om de har gyldig billett på bussen eller hvor mange flasker vin som tas med fra avgiftsfri handling i utlandet.

En egen gruppe blir satt ned for å sørge for at alle stortingspolitikere deltar i dugnad i borettslaget eller barnehagen.

Videre vil et satsingsområde for redaksjonen være å til enhver tid ha full oversikt over om norske politikere kildesorterer avfall korrekt. Gjennom et banebrytende samarbeid med avfallsbransjen vil redaksjonen få dedikerte søppeljournalister.

Nettavisen slår stort opp at Arbeiderpartiets leder tar T-banen uten munnbind. Dette er journalistikk uten talent eller ambisjoner. Det er feil bruk av de journalistiske ressursene en redaksjon råder over.

Det er moralisme.

Neste gang du hører en journalist klage over dårlig tid / få ressurser / manglende rom for større prosjekter (stryk det som ikke passer), tenk tilbake på denne saken.

Journalister i dag har ikke dårlig tid. De bare prioriterer tiden sin feil.

En liten tanke:

Er det ikke interessant at en politiker som til stadighet blir anklaget for å være for langt unna vanlige folk og en ordinær hverdag, også blir hengt ut når han nærmer seg det mest folkelige vi har – nemlig å ta kollektivtransport, men glemme å ta på munnbind?

Hykleriet er komplett.

Powered by Labrador CMS