M24TV

Svarte Natta-sjef Amund Trellevik om MeToo debatten: – Viktig å lytte til de som har blitt «felt» av pressen

Velger å fokusere på pressens rolle i #metoo-debatten under mediekonferansen. Giske-varsler mener debatten er for ensidig.

Publisert

Debatten har rast etter det ble kjent at mediekonferansen Svarte Natta skulle debattere medienes #metoo-dekning – der både Trond Giske og Fredrik Virtanen skal delta.

Styreleder Amund Trellevik forklarer hvorfor de har valgt å invitere til MeToo-debatt med det som flere kaller et smalt panel. 

– Det er nok mange grunner til dette, både fordi #metoo-debatten er en ganske viktig debatt, og fordi Trond Giske er en kontroversiell politiker, sier han og fortsetter:

– Vi ønsker å se nærmere på hvordan pressen har oppfylt sin samfunnsrolle i dekningen av Metoo. Da kommer man seg ikke utenom en person som Trond Giske i norsk sammenheng, og heller ikke Fredrik Virtanen i svensk sammenheng, så derfor ble de to invitert.

Da Medier24 spurte om hvorfor de har valgt et smalt panel, til tross for kritikken, svarte Trellevik at de ville høre historier også fra dem som har blitt «felt» av MeToo og pressen. 

– Jeg mener også at det er viktig at pressen lytter til de som har blitt «felt» av pressen, og får høre hvordan det er å stå i et mediekjør. Varslernes rolle i Metoo er også en interessant debatt, men det er ikke den debatten vi skal ha på Svarte Natta. 

– Hva annet kan vi vente oss under konferansen?

– Jeg håper at de som har meldt seg på konferansen på grunn av Trond Giske også går på noen av de andre nærmere 45 debattene og sesjonene vi skal ha. Den russiske journalisten som ble plantet narkotika på i Moskva i sommer kommer å skal fortelle om hendelsen – det er jo en spesiell sak.

– Dagbladet skal snakke om hvordan det er å jobbe med snøkrabber i Barentshavet, vi skal ha en sesjon om hvordan man graver i Excel, og vi skal ha sesjon om hvordan man kommer på innsiden av sexkjøper markedet i Norge. Så her er det noe for enhver journalist. 

Trellevik avslutter ved å fortelle at det aldri har vært like mange deltakere på Svarte Natta som det har vært i år – ny rekord for konkurransen.

Hotellet der konferansen holdes er helt fullt, og muligheten til å få inn flere deltakere er nesten umulig fordi det ikke er mer plass. 

Varsler: - Ensidig

Sunniva Andreassen, som varslet mot Giske, forteller til Medier24 at hun mener det er en legitim og betimelig kritikk som er kommet om Svarta Nattas debatt.

Sunniva Andreassen.
Sunniva Andreassen.

Hun deltar derfor i en parallell debatt - arrangert av Aps kvinnenettverk i Tromsø.

– Hvis ikke hadde ikke dette arrangementet funnet sted. Når mediene skal evaluere seg seg, så blir det samtidig veldig motstridende å være lite åpen for den kritikken. Nå har man jo grunn til å tro at de har tatt noe av det til seg, etter som de har endret på innretningen av debatten, sier Andreassen.

Hun mener at arrangementet derimot må jobbe veldig hardt for å få det til å «likne på noe objektivt».

Hun reagerer veldig på at når pressen skal evaluere seg selv etter #metoo-dekningen, så inviterer man ingen av varslerne.

– Da blir det så ensidig at man nesten kunne kalt debatten for «Giskes opplevelse av #metoo-dekningen». Det er det dette koker ned til, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS