E24 med historisk «NTB-seier» over Dagens Næringsliv: – Bekreftelse på at vi gjør noe riktig

– Jeg har aldri noen gang i min lange karriere i denne bransjen vært opptatt av eller talt NTB-siteringer, svarer DN-redaktøren.

Publisert

I august nådde E24 en historisk milepæl med flere NTB-siteringer enn erkerivalen Dagens Næringsliv. Sluttsifrene var 55 siteringer til E24, mot DNs 46.

Det er første gangen nettavisen passerer DN. Det er noe E24s sjefredaktør Gard L. Michalsen - som har holdt tellingen hver måned siden han tok over i 2018 - liker.

– Dette er en bekreftelse på at vi gjør noe noe riktig. Vi får siteringer på både løpende nyhetssaker, egensaker, samt undersøkende journalistikk som setter dagsorden, sier han til Medier24.

– E24 har fått kritikk for at vi bare siterer andre. Disse tallene dokumenterer det motsatte. Tvert imot laget vi journalistikk som andre siterer, sier Michalsen.

– Kan gjerne levere gode poteter

Den kritikken har blant annet kommet fra DN og sjefredaktør Amund Djuve.

Da Aftenposten skrev at E24 er større enn DN på nett i fjor høst, tok Djuve det med ro.

– Å sammenligne E24s klikkbaserte gratisjournalistikk distribuert via VG med DNs kvalitetsjournalistikk, forbeholdt betalende abonnenter, blir i beste fall som om å sammenligne poteter og trøfler, sa Djuve.

Michalsen sier han lever fint med å være en potet.

– Det er flest hverdager med poteter. Trøfler er noe for de få og sjeldne anledninger. Vi kan gjerne ha posisjonen som den som leverer gode poteter, fremfor den som leverer dyre trøfler for eliten, sier han.

Michalsen påpeker likevel at han ikke tar helt av etter august-triumfen.

– En svale gjør ingen sommer. Vi tror på ingen måte at dette betyr at vi har tatt tronen fra DN til evig tid. Men det er godt å se at vi har gjort mye riktig de siste årene. Avstanden opp til DN er ikke så stor som den har vært tidligere, sier han.

Michalsen tror likevel den positive utviklingen vil fortsette for E24.

– Dere har fortsatt ikke sett det beste fra E24. Vi har fortsatt mer krutt i kanonen, og alt ligger til rette for at vi skal fortsette å konkurrere med DN om siteringer, sier han.

– Andre metoder for å evaluere journalistikken

E24-redaktør Gard L. Michalsen (til høyre) og nyhetssjef Steinar Rostad Breivik.
E24-redaktør Gard L. Michalsen (til høyre) og nyhetssjef Steinar Rostad Breivik.

DN-redaktør Amund Djuve tar «NTB-tapet» i august med fatning.

– Jeg har aldri noen gang i min lange karriere i denne bransjen vært opptatt av eller talt antall NTB-siteringer, sier Djuve til Medier24

– Jeg har inntrykk av at NTB nokså ofte velger saker med relativt enkle og konkrete nyhetspoeng, legger han til.

Djuve mener også siteringer generelt er en uting, og referer blant annet til den nylig avsluttede rettssaken avisen hadde med Retriever.

– Tidligere har jeg også tatt et oppgjør med nettopp E24 fordi jeg synes de siterte altfor mye fra oss. Dagens Næringsliv lever av abonnementsinntekter. Hvis andre medier raskt tar våre saker fra bak betalingsmur og lager fullgode saker foran muren, så blir det trøblete for forretningsmodellen vår, sier han. 

Djuve mener NTB-siteringene ikke er en målestokk for kvaliteten på journalistikken.

– Vi kommer fortsatt til å bruke andre metoder enn vurderingene til deskvaktene hos NTB når vi skal evaluere journalistikken vår, sier han.

– Men E24 må gjerne fortsette å bruke det kriteriet, legger Djuve til.

  • For ordens skyld: Gard L. Michalsen var inntil 1. august 2018 daglig leder og ansvarlig redaktør i Medier24.
Amund Djuve.
Amund Djuve.
Powered by Labrador CMS