Øystein Høie har jobbet med Tek.no og nettsidens forløpere siden 1999. Nå forlater han mediebransjen for ny jobb i fintech-startup.
Øystein Høie har jobbet med Tek.no og nettsidens forløpere siden 1999. Nå forlater han mediebransjen for ny jobb i fintech-startup.

Øystein W. Høie (34) har jobbet med nettaviser i 18 år. Nå forlater han mediebransjen for å lansere ny spare-app

- Mediebransjen har vært en av de tøffeste skolene du kan ta, sier han - etter et halvt liv med merkevarer som Hardware, Amobil og Tek.no.

Publisert

Øystein W. Høie (34) sier farvel til mediebransjen og gir seg som direktør for forretningsutvikling i Teknisk Ukeblad Media, en jobb han har hatt siden 2015. 

Nå blir han norgessjef for og skal lansere sparetjenesten Dreams i det norske markedet - en app som skal «gjøre det enkelt og morsomt å spare»

Høie har jobbet i mediebransjen hele sitt voksne liv, i all hovedsak i universet rundt det som nå er Tek.no34-åringen begynte å jobbe for Hardware.no allerede i 1999, og tre år senere var han med på å starte Amobil. 

Siden jobbet han med disse og flere merkevarer under skiftende eierskap, og var med på å slå sammen nettsidene til Tek.no for noen år siden. I 2015 ble Tek solgt til TU, og før sommeren i år igjen til VG. 

Store endringer

Nå forlater Høie mediebransjen, og ser tilbake på store endringer og spennende år: 

– Jeg kommer til å savne den muligheten vi har til å skape debatt og sette søkelys på det som ikke er greit. Det er et stort privilegium å få være journalist. Ikke minst kommer jeg til å savne alle de flotte kollegaene mine i TU og Tek.no, sier han i en melding. 

Gjennom disse atten årene har det vært både etableringer og fusjoner, kostnadskutt og vekst. Forretningsmodeller har endret seg og blitt utfordret konstant. I sum erfaringer Høie ikke ville vært foruten:

– Når du ser tilbake, har vi mediefolk vært gjennom en av de tøffeste skolene du kan ta. Vi har lært å mestre endring, å hele tiden være i bevegelse. Det er kompetanse som bare blir viktigere fremover, og som det er stor etterspørsel etter. 

 

Klar for ny disrupsjon

Så år han nå gir seg og går inn i «fintech»-bransjen, er det ikke helt tilfeldig: 

– Jeg husker at jeg på en nylig studietur til Silicon Valley så en oversikt over hvilke bransjer som var i størst fare for å bli disrupted det neste året. Mediebransjen sto på førsteplass. Den neste stakkaren på listen var finans. Så da tenkte jeg at her måtte det være muligheter for et mediehode å bidra!

Og det skal han altså gjøre med sparetjenesten Dreams, som snart blir lansert i Norge. Appen skal blant annet bruke ny forskning innen atferd og psykologi til å endre forbruksvanene dine, heter det. 

Powered by Labrador CMS