Øystein Høie har jobbet med Tek.no og nettsidens forløpere siden 1999. Nå forlater han mediebransjen for ny jobb i fintech-startup.

Øystein W. Høie (34) har jobbet med nettaviser i 18 år. Nå forlater han mediebransjen for å lansere ny spare-app

- Mediebransjen har vært en av de tøffeste skolene du kan ta, sier han - etter et halvt liv med merkevarer som Hardware, Amobil og Tek.no.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Øystein W. Høie (34) sier farvel til mediebransjen og gir seg som direktør for forretningsutvikling i Teknisk Ukeblad Media, en jobb han har hatt siden 2015. 

Nå blir han norgessjef for og skal lansere sparetjenesten Dreams i det norske markedet - en app som skal «gjøre det enkelt og morsomt å spare»

Høie har jobbet i mediebransjen hele sitt voksne liv, i all hovedsak i universet rundt det som nå er Tek.no34-åringen begynte å jobbe for Hardware.no allerede i 1999, og tre år senere var han med på å starte Amobil. 

Siden jobbet han med disse og flere merkevarer under skiftende eierskap, og var med på å slå sammen nettsidene til Tek.no for noen år siden. I 2015 ble Tek solgt til TU, og før sommeren i år igjen til VG. 

Store endringer

Nå forlater Høie mediebransjen, og ser tilbake på store endringer og spennende år: 

– Jeg kommer til å savne den muligheten vi har til å skape debatt og sette søkelys på det som ikke er greit. Det er et stort privilegium å få være journalist. Ikke minst kommer jeg til å savne alle de flotte kollegaene mine i TU og Tek.no, sier han i en melding. 

Gjennom disse atten årene har det vært både etableringer og fusjoner, kostnadskutt og vekst. Forretningsmodeller har endret seg og blitt utfordret konstant. I sum erfaringer Høie ikke ville vært foruten:

– Når du ser tilbake, har vi mediefolk vært gjennom en av de tøffeste skolene du kan ta. Vi har lært å mestre endring, å hele tiden være i bevegelse. Det er kompetanse som bare blir viktigere fremover, og som det er stor etterspørsel etter. 

 

Klar for ny disrupsjon

Så år han nå gir seg og går inn i «fintech»-bransjen, er det ikke helt tilfeldig: 

– Jeg husker at jeg på en nylig studietur til Silicon Valley så en oversikt over hvilke bransjer som var i størst fare for å bli disrupted det neste året. Mediebransjen sto på førsteplass. Den neste stakkaren på listen var finans. Så da tenkte jeg at her måtte det være muligheter for et mediehode å bidra!

Og det skal han altså gjøre med sparetjenesten Dreams, som snart blir lansert i Norge. Appen skal blant annet bruke ny forskning innen atferd og psykologi til å endre forbruksvanene dine, heter det. 

Powered by Labrador CMS