Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci.

Måtte gå etter ti dager som Trumps kommunikasjonssjef: Nå gjester Scaramucci IJ-seminar

– Det var uventet for oss at han svarte ja til å bli med, men vi er veldig glade for det, sier IJ.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci, som bare varte ti dager i jobben for USAs president, blir det store trekkplasteret på IJs dagsseminar «Kampen om det hvite hus» den 17.september.

Scaramucci blir ikke med seminardeltakerne fysisk  når de samles i Oslo , men deltar likevel direkte gjennom videotjenesten Zoom . 

Fagmedarbeider i IJ, Ståle De Lange Kofoed, forteller at han ikke hadde ventet at Scaramucci kom til å takke ja til å delta på seminaret.

– Det var uventet for oss at han svarte ja til å bli med, men vi er veldig glade for det. Jeg og Anders Tvegård arrangerer dette sammen, og Anders har mange kontakter fra tiden sin som utenrikskorrespondent i Washington DC, så dette er hans fortjeneste, sier Kofoed til Medier24. 

I tillegg til Scaramucci skal amerikanske hvite hus-korrespondenter som Anne Gearan (Washington Post) og Catherine Lucey (Wall Street Journal) og Kyle Kondik i Crystal Ball-prosjektet delta under seminaret, og dele hvem de tror blir USAs neste president.

– Snakker rett fra levra 

Fagmedarbeider ved IJ, Ståle De Lange Kofoed.

Kofoed tror Scarramucci vil ha mye interessant å fortelle norske journalister under seminaret.

– Det ene elementet med Scaramucci er jo at han innehar rekorden for den som har vært kommunikasjonsdirektør hos Trump, med ti dager i jobben. I tillegg har han kjent Trump lenge før det, som den finansmannen han er, sier han.

Fagmedarbeideren peker også på hva Scaramucci har bedrevet i tiden etter at han måtte forlate stillingen som direktør i Det hvite hus. 

– Det er også spesielt at han nå er en av dem som driver The Lincoln Project, som er et intiativ fra republikanere som ikke vil ha fire nye år med Trump. Han har helt sikkert mye interessant å si, og han er en fyr som snakker rett fra levra.

Underveis i seminaret får deltakerne også høre fra norske USA-kjennere, og på gjestelisten står blant andre den nylig avgåtte Washington-ambassadøren Kåre Aas, og Are Tågvold Flaten fra amerikanskpolitikk.no.

Til slutt skal arrangementet avrundes med betraktninger og samtale mellom Gjermund Stenberg Eriksen fra podcasten «Trump mot verden» og halvt amerikanske Thomas Seltzer.  Seltzer har også vært på reise gjennom USA mens han laget en dokumentar om landet. 

 

NRK-programleder Thomas Seltzer gjester IJs dagsseminar «Kampen om Det hvite hus».

– Noen få kan veldig mye 

 IJ-fagmedarbeider Kofoed tror seminaret blir et kjærkomment tilskudd til norske journalister som skal dekke høstens presidentvalg i USA. Han mener kompetansen om presidentvalget er varierende blant norske journalister.

–Jeg tror at det, som med mange andre fagfelt, er noen få som kan veldig mye om USA og amerikansk politikk. De er veldig flinke å prøver å holde foredrag for oss andre, men jeg tror mange, trenger påfyll om hva som er aktuelt og hva som kan påvirke valget, sier han.

Han peker også på at USA er et stort og sammensatt land. 

– Noen ser på USA som ett land, og det er det jo. Men, det er også 50 uavhengige stater, der enkeltstatene ofte har stor betydning. Mange av dem ligger langt unna Washington DC. 

– Vi vil sette fokus på disse tingene, og alt det som skjer i USA, som for eksempel Black Lives Matter. Har man bare besøkt enten vestsiden eller østsiden av USA er det vanskelig å forstå hvordan Trump kan bli president, men om man tilbringer tid i sør og Midt-vesten i USA, så får man en annen forståelse, sier Kofoed avslutningsvis. 

Powered by Labrador CMS