RA Stavanger har lagt ansattkabalen. Her fra åpningen 1. oktober med medarbeidere og gjester.

Dette er alle signeringene til RA Stavanger

Ansvarlig redaktør Geir Søndeland har ansatt ni personer. Se oversikten her.

Publisert Sist oppdatert

Den 1. oktober gikk startskuddet for Amedias nyetablerte avis, RA Stavanger, men da med utvalgte redaksjonelle ansatte fra forskjellige Amedia-aviser.

Nå er alle ansettelsene i boks, forteller Søndeland til Medier24.

Noen er kjent fra før, som Hilde Anette Ebbesvik, som blir nyhetsredaktør.

– Hun har overbevist voldsomt meg siden august. Hun har erfaringen som skal til og er et av de største nyhetsredaktørtalentene i Amedia. Hun glir sømløst inn i rollen og er ambisiøs, kjapp og kan Amedia-måten å skape avis-suksess på, sier Søndeland.

Ansvarlig redaktør Geir Søndeland og nyhetsredaktør Hilde Anette Ebbesvik.

En annen som også har blitt kjent fra før er Espen Astor Iversen, som går inn som sportsleder.

Han stod på drømmelaget til Søndeland fra dag én.

– Han har dekket Viking og sport siden slutten av 90-tallet. Han har unik innsikt og bakgrunn, og jobbet også for Rogalands Avis. Han er garantist for kvalitetsjournalistikk på Viking, Oilers og annen sport, sier Søndeland.

Espen Astor Iversen og Geir Søndeland under lanseringen.

Også tidligere RA-redaktør Bjørn Sæbø er en kjent signering fra før. Han går inn som kommentator.

– Han har en meget respektert, tung, kyndig, pedagogisk og innsiktsfull penn. Han skal både lage kommentarer, analyser, ha kontroll på det som skjer i Stavanger, og redigere debatt, forteller redaktøren, som fortsetter:

– Han skal også avlaste meg når jeg ikke selv kan møte byen og stille opp i debatter, podkaster, TV- og radiosendinger og på konferanser. Han er en jeg vil ha glede av å spille ball med når vi skal skrive ledere, og han har ingen diva-nykker.

Bjørn Sæbø er ansatt som kommentator på fulltid i RA Stavanger.

Av nye navn er Kirsten Håland (35) ansatt som frontsjef. Hun kommer fra Gjesdalbuen og var en del av taskforce.

– Hun er en dødsflink frontsjef. Det er nesten som å se Mozart traktere pianoet. Det går så kjapt og det er så presist og gjennomtenkt. Hun kan alle knappene og er rolig når det koker, kommenterer Søndeland.

Kirsten Håland er ansatt i RA Stavanger.

Trond Alsvik ansettes også som frontsjef. Han kommer fra Sol/Aller X, og er 39 år. Søndeland omtaler ham som en stjernesignering.

– At vi klarer å få ham til å komme, er en enorm signering. Jeg har stående beskjed fra Oslo-kolleger om at de vil ha beskjed hvis han på et eller annet tidspunkt vil tenke seg på å returnere til hovedstaden, fordi han er så flink. Men Trond skal ingen steder, sier han.

Trond Alsvik blir frontsjef i RA Stavanger.

Ingvild Stuedal Taranger kommer fra NRK Rogaland og er 24 år. Søndeland forteller at det var jubelscener hjemme hos nyhetsredaktøren da det ble kjent at Taranger takket ja.

– Hun kommer til å nå dritlangt. Det er det største talentet jeg har sett i NRK på lang tid. Hun er gira på prosjektet, og trygg til tross for sin forholdsvis unge alder, sier han.

Ingvild Stuedal Taranger.

En annen som tar turen fra Sandnesposten, er Ingeborg Thu Hansen, som er 47 år gammel. Søndeland forteller at hun har en unik evne å komme tett på folk.

– Man får lyst til å åpne seg når man snakker med henne. Hun er trygg, omsorgsfull og hun er moren i gruppa. Hun har fantastiske resultater å vise til i Sandnesposten, sier han og retter ordet mot ansvarlig redaktør i Sandnesposten, Frode Gjerald:

– Jeg skylder deg en veldig stor takk.

Ingeborg Thu Hansen blir å se i RA Stavanger fremover.

Ragnhild Ås Harbo er også ansatt i RA Stavanger. 33-åringen kommer fra Sandnes, og har de siste fem årene vært konseptutvikler i Visit Norway / Innovasjon Norge. 

Hun har vært innom flere medier, som NRK Rogaland, Aftenposten, Dagsrevyen, Dagsnytt, nrk.no, NRK P3 og Sandnesposten. Nå gjør hun comeback i journalistikken.

– Hun har hatt noen enorme suksesser i Visit Norway og har spisskompetanse på et høyt strategisk nivå. Her får jeg ei som vil tilbake til journalistikken, men som også er lokal og har mye annet å spille på. Det er en vanvittig bra og allsidig journalist vi får inn. Det er et kupp, sier Søndeland.

Ragnhild Ås Harbo blir journalist i RA Stavanger.

23 år gamle Lovise Pedersen er den yngste signeringen. Hun kommer opprinnelig fra Bergen, og har vært innom TV 2 og Stavanger Aftenblad.

– Hun er veldig allsidig og totalt uredd. Det er bare å kaste hun inn i hva som helst. Hun hadde første arbeidsdag 1. oktober og gled rett inn som om hun hadde vært her siden august. Hun rykker, er selvstendig, har koblet seg på ordførerskandalen, er skarp, lærer kjapt og er et stort talent, sier Søndeland.

Lovise Pedersen er ansatt i RA Stavanger.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS