Gudbrandsdølen Dagningen:

Slår seg sammen med lokal konkurrent og starter digital byavis: – Rart, men moro

LILLEHAMMER: – Det er veldig rart å plutselig skulle sitte i de samme redaksjonsmøtene og samarbeide. Det er en omstilling av hjernen, sier redaksjonsleder i Mitt Lillehammer, Sol Vår Haukaas Olsen, til Medier24.

Publisert

Gudbrandsdølen Dagningen lanserte mandag denne uken en ny lokal satsing med byavisen Mitt Lillehammer

Skjønt helt ny er ikke avisen. Mitt Lillehammer er en ny innpakning av den tidligere gratis ukesavisa Lillehammer Byavis.

– Byavisa var på Lillehammer i 14 år, men ble fusjonert inn i GD ved nyttår. Men vi har vært eid av GD de siste ti årene, forteller redaksjonsleder og journalist i Mitt Lillehammer, Sol Vår Haukaas Olsen (45), til Medier24.

– Som en fotballspiller som har skiftet klubb

Overgangen til Mitt Lillehammer denne uken er ikke bare annerledes grunnet navnebyttet.  Nå skal også Mitt Lillehammer-redaksjonen samarbeide med GD-redaksjonen.  

Tidligere var de konkurrenter når det gjaldt bystoffet i OL-byen. Olsen innrømmer at det har vært litt krevende.

– Det er veldig rart å plutselig skulle sitte i de samme redaksjonsmøtene og samarbeide. Det er litt som å være en fotballspiller som har skiftet klubb. Det er en omstilling av hjernen. Men det blir moro, sier hun.

– Da vi ga ut Byavisa en gang i uka, så handlet det om å «knuge» på saker og holde dem hemmelig for GD. Det var både morsomt - når vi klarte det - men også frustrerende når de poppet saken vår før vi gikk i trykken, forteller Olsen og ler.

– Men nå er det snudd helt om. Vi skal tipse hverandre, hjelpe hverandre og dra i samme retning, sier hun.

 

Sol Vår Haukaas Olsen og Ørjan Brendløkken utgjør Mitt Lillehammer-redaksjonen.
Sol Vår Haukaas Olsen og Ørjan Brendløkken utgjør Mitt Lillehammer-redaksjonen.

– Saker med snert

Olsen  har med seg Ørjan Brendløkken (29) som journalist, og den lille redaksjonen på to skal nå røkte videre på det som gjorde Lillehammer Byavis til en lokal suksess. 

Men journalistikken vil kun bli servert digitalt. Papirutgaven er borte for godt. 

Lillehammer Byavis ga ut sin siste utgave før jul 2019. Januar 2020 gjenoppsto de som Mitt Lillehammer.
Lillehammer Byavis ga ut sin siste utgave før jul 2019. Januar 2020 gjenoppsto de som Mitt Lillehammer.

Brendløkken ble før jul hentet fra Hamar Arbeiderblad, og begynte i jobben nå ved nyttår. Han gleder seg.

– Det er veldig spennende. Selv om Mitt Lillehammer har byavisas sjel med seg, så er det noe helt nytt. Det er veldig gøy å være med å bygge opp noe helt nytt, sier han til Medier24. 

Han er klar på hva som blir viktig å være gode på. 

– Det er viktig å vise frem personer, og få «tryner på trykk». Du skal som leser se naboen din og hun som sitter i kassa å Kiwi. Vi skal være nære og lokale, sier Brandløkken.

– Leserne skal få saker med snert i. Vi skal vise frem de fine sidene av Lillehammer, men samtidig være kritiske. Vi skal ikke glemme rollen som vaktbikkje, sier han. 

– En god start

Mottagelsen fra leserne har vært god de fire første dagene, og Mitt Lillehammer-sakene har lest godt.

GD-ledelsen er derfor godt fornøyd, forteller mediehusets ferske nyhetsredaktør Reidar Kjæstad.

– Dette er et strålende supplement for oss. Vi dekker en dal som er kolossalt lang med spredtbygd befolkning som vi skal rekke over, sier han til Medier24.

– Det å ha en egen redaksjon tett på det som er vår hovedstad, OL-byen Lillehammer, er kjempebra. Det tror jeg leserne våre synes også, sier Kjæstad.

Han er klar på at Mitt Lillehammer skal konsentrere seg om sentrumsområdene. 

– Det skal være enn byavis i sentrum. Men det er ikke helt klare grenser. De kan driste seg til både Faaberg og Vingnes også, sier han med et smil. 

Kjæstad fryder seg over det den lille redaksjonen har levert så langt denne uken.

Reidar Kjæstad, nyhetsredaktør i GD.
Reidar Kjæstad, nyhetsredaktør i GD.

– De er flinke og lager god journalistikk som folk vil lese. Vi har hatt en god start og er veldig tilfredse. Nå må vi bare holde oppe trøkket, sier han. 

Powered by Labrador CMS