Torfinn Skåttet, redaktør i Rjukan Arbeiderblad.
Torfinn Skåttet, redaktør i Rjukan Arbeiderblad.

Med et opplag på drøyt 2000 har Rjukan Arbeiderblad kommet ut hele fem dager i uka. Men nå kutter også «Norges minste dagsavis» i frekvensen

Nok en Amedia-avis justerer antall utgivelser på papir: RA går fra fem til tre, og legger ned trykkeriet.

Publisert

Med knapt 6000 mennesker i Tinn kommune, har lokalavisa på Rjukan holdt det gående imponerende lenge som dagsavis.

Fram til nå har avisa kommet ut fem dager i uka, tirsdag til lørdag.

Men nå er det slutt, varsler Rjukan Arbeiderblad selv denne uka:

2. juni går avisa over til å komme ut tre dager; tirsdag, torsdag og lørdag.

Dermed følger avisa etter Fremover, Rana Blad, Helgelendingen og Halden Arbeiderblad - fire Amedia-aviser som alle kutter frekvensen på papir. 

- Hvor mye RA skal satse digitalt og frekvensen på papiravisene har jo vært et tema i snart 10 år i styret. Hver gang har beslutningen blitt utsatt, men nå kan vi ikke utsette den lenger, sier redaktør Torfinn Skåttet til egen avis

Han sier at abonnentene skal få like mange avissider som i dag, og et godt tilbud også på nett. Det er ikke lenge siden RA kom på nett, og har allerede fått 1500 brukere til å registrere seg med aID.

Lokalavisa har holdt opplaget imponerende stabilt de siste ti åra; fra 2357 i 2006, til 2298 i 2015. Men til 2016 kom det en knekk, og et samlet opplagpå 2161 for det året.

Samtidig som frekvensen endres, legger avisa også ned trykkeriet. Avisa skal nå trykker i Larvik. To ansatte som utgjør til sammen ett årsverk blir berørt av nedleggelsen.

 

 

Powered by Labrador CMS