Kari Gjerstadberget (fra venstre), Frida Saxrud og Hanna Taugbøl er alle ansatt som journalister i Glåmdalen.
Kari Gjerstadberget (fra venstre), Frida Saxrud og Hanna Taugbøl er alle ansatt som journalister i Glåmdalen.

Glåmdalen forsterker - ansetter Kari (58), Frida (24) og Hanna (22)

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan styrke redaksjonen med tre dyktige journalister, sier sjefredaktøren.

Publisert

Glåmdalen har ansatt Hanna Taugbøl (22), Frida Saxrud (24) og Kari Gjerstadberget (58) i faste journaliststillinger, opplyser avisen.

Gjerstadberget er et kjent navn for alle faste lesere av Glåmdalen, siden hun har vært tilknyttet avisen i vel 20 år. Det er imidlertid først nå at hun går inn i en hundre prosent, fast stilling.

– Det siste året har jeg jobbet mer med nettjournalistikk enn jeg gjorde før. Jeg liker vekselbruket mellom større reportasjer og det å gjøre mindre saker kjapt for nett. Så liker jeg godt å være ute og treffe mennesker og lage de menneskesakene hvor du kommer litt tett på folk. Det har jeg tenkt å fortsette med, sier hun til glomdalen.no.

Taugbøl ansettes på sin side rett fra fullført journalistikkstudium ved Høyskolen Kristiania - i sin første faste journalistjobb.

Hun vil styrke avisens dekning av aldersgruppen under 40 år.

– Jeg synes at det er spennende å se på den gruppen som er i etableringsfasen på boligmarkedet. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med folk som bor i området jeg har vokst opp i, og lære mer om lokalsamfunnet, sier Taugbøl.

Saxrud kommer fra journalistjobb i Østlendingen, og er ansatt i en tilpasset prosjektstilling rettet mot unge lesere.

– Jeg skal prøve å trekke flere unge lesere til Glåmdalen. Tanken er at jeg skal prøve å utnytte forskjellige plattformer til å gjøre det, sier hun.

Glåmdalens sjefredaktør Thor Sørum-Johansen er godt fornøyd med trippel-ansettelsen.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at vi nå kan styrke redaksjonen med tre dyktige journalister, som kommer til å utfylle og prege Glåmdalen på hver sin måte i tiden som kommer. Så er det jo selvsagt hyggelig at vi gjennom disse ansettelsene bedrer kjønnsbalansen i redaksjonen, og også får en mer komplett alderssammensetting, sier han.

Powered by Labrador CMS