Tone Angell Jensen går av i Fremover. Flytter hjem til Tromsø for å bli kommentator i Nordlys

En midlertidig ordning ble permanent for noen år siden. Men nå er det nok ukependling for 61-åringen.

Publisert Sist oppdatert

Tone Angell Jensen (61) har sagt opp sin stilling som sjefredaktør og daglig leder i Narvik-avisa Fremover.

Det melder avisa selv på nett onsdag.

Jensen går tilbake til avisa hun kom fra før Fremover-jobben; Amedia-storebror Nordlys. Her skal Jensen jobbe som kommentator.

61-åringen har en lang og solid karriere bak seg i både Nordlys, Avisa Nordland og NRK. Hun har vært sjefredaktør i Avisa Nordland, nyhetsredaktør i Nordlys og har vært distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark.

Jensen er også prisbelønt som journalist, senest for jobben med Troms Kraft-skandalen.

I en Facebook-post på egen profil avviser forøvrig Jensen at hun er aktuell som sjefredaktør i Nordlys - som også er på lederjakt etter at Anders Opdahl nå blir regionredaktør i NRK.

Tre-fire måneder ble år

Jensen kom til stillingen i oktober 2012, etter at Line Holand gikk av på dagen etter mistillit fra ansatte.

Og det skulle egentlig bare være en kort periode, minner Jensen om nå:

- Da jeg kom til Fremover i oktober 2012, var avtalen at dette skulle være en overgangsperiode på tre-fire måneder, til ny redaktør var på plass. Disse tre-fire månedene har nå blitt til tre og et halvt år, noe som viser hvor godt jeg har trivdes i avisen, sier hun til Fremover.

- Når jeg nå kaster inn håndkleet, er det fordi jeg har ukependlet disse årene, og jeg kjenner at det begynner å bli veldig slitsomt.

Styreleder i Fremover, avtroppende Nordlys-sjef Anders Opdahl, opplyser at jakten på Jensens etterfølger starter umiddelbart.

Powered by Labrador CMS