FC Quiz-gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld, som også jobber i selskapet. Helge Birkelund, direktør sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz er avbildet helt til høyre.

Amedia kjøper seg inn i selskapet FC Quiz

Konsernet går inn på eiersiden i selskapet, som flere medieprofiler står bak.

Publisert Sist oppdatert

Amedia har kjøpt seg inn på eiersiden med ti prosent av aksjene i FC Quiz, opplyser konsernet.

Selskapet står bak appen med samme navn, som enkelt fortalt er et fotballspill.

Gründerne bak FC Quiz er tidligere Josimar-redaktør Frode Lia, Jonas Feiring og Viaplay-profilene Petter Veland og Jonas Giæver.

– Amedia ser etter aktører som er i randsonen til vår kjernevirksomhet, hvor vi kan tilføre en industriell verdi og hvor potensialet for fremtidig vekst er stort. FC Quiz treffer godt på disse kriteriene, sier Amedias direktør for strategi og vekst, Ole-Martin Brekke.

Amedia ser spesielt muligheter til utvikling i forbindelse med at konsernet neste år skal vise OBOS-ligaen (andre nivået av norsk herrefotball) og flere andre breddefotballkamper.

Lia - som foruten å være gründer også er daglig leder i FC Quiz - er godt fornøyd med avtalen.

– Amedia er en perfekt partner for oss. Gjennom sin satsing på lokalfotball over hele Norge vil Amedia være en god match for vår ambisjon om å bygge et suksesscase her hjemme før vi skalerer for flere internasjonale brukere. Løsningen er under utvikling, og vil bli lansert for et større marked i løpet av 2023, sier han.

Powered by Labrador CMS